X

مرتب کردن دندان ها

09373495759 موبایل
مرتب کردن دندان ها

 

جدول راهنمای مرتب کردن دندان ها
مرتب سازی دندان ها با ارتودنسی ردیف کردن دندان ها با کامپوزیت
ردیف کردن دندان ها با لمینت اصلاح طرح لبخند

 

لبخند زیبا و جذاب، علاوه بر افزایش اعتماد به نفس افراد، می تواند تاثیر مثبتی در کیفیت زندگی آنها نیز داشته باشد. راه های بسیاری برای دستیابی به لبخند بی نقص و جذاب وجود دارد.

 

روش های مرتب کردن دندان ها

1-ردیف کردن دندان ها با ارتودنسی : 

مرتب کردن دندان ها با ارتودنسی دکتر مریم محمدی

ارتودنسی روشی موثر برای صاف و ردیف کردن دندان‌ها است. به کمک ارتودنسی می‌توان زاویه دندان‌ها را اصلاح کرد و سلامت دندان‌ها را ارتقاء داد.

جلوگیری از پوسیدگی دندان و جویدن بهتر غذا از دلایل اهمیت مرتب کردن دندان هاست که ارتودنسی این امکان را فراهم می آورد.

گاهی برای انجام ارتودنسی نیاز به کشیدن دندان اضافه در دهان می باشد که این کار باید با تایید دندان پزشک شما انجام گیرد.

ارتودنسی معمولاً از براکت‌ها و سیم و همچنین کش‌هایی تشکیل می‌شود که سیم را ثابت نگه می‌دارد. براکت ممکن است از فلز، سرامیک، کامپوزیت یا ترکیبی از این مواد ساخته شود.  

به دلیل وجود درمان های زیاد و نیز تنوع وضعیت های مختلف دهانی و دندانی، برای اینکه متوجه شوید نیاز به انجام دادن ارتودنسی دارید یا نه باید به دندانپزشک مراجعه کنید.  با معاینه دندانپزشک، فرد متوجه نیاز یا بی نیازی به ارتودنسی می شود.

 

معایب روش ارتودنسی 

برگشت درمان ارتودنسی به سه شکل کلی خود را نشان می‌دهد.

 

  • برگشت مشکلات فکی

در کسانی است که درمانشان طی یا قبل از بلوغ انجام شده است و با ادامه رشد، ناهنجاری ارتودنسی مجددا خود را نشان می‌دهد. این مشکل در اغلب موارد در کسانی بروز می‌کند که دارای فک پایین جلوآمده هستند و در اغلب موارد با بهترین درمان هم خطر برگشت را دارد. ماهیت این مشکلات طوری است که متخصص ارتودنسی از خطر برگشت آگاه بوده و مزایا و خطرات درمان را در ابتدا به والدین بیمار گوشزد نموده و با توافق آن ها شروع به درمان می‌کند.

 

  • برگشت کجی دندان 

در مواردی رخ می‌دهد که متخصص ارتودنسی برای رعایت مصلحت بیمار و به دست آوردن نتیجه عمدتا زیباتر و طبیعی‌تر، تمایلی برای کشیدن دندان نداشته و طرح درمان را بر مبنای درمان بدون کشیدن دندان طرح‌‌ریزی می‌کند. به این امید که با کمترین خطر، بهترین درمان را انجام دهد.

 

  •  بازشدن فضا در ناحیه دندان‌های کشیده شده 

در افرادی که دندان کشیده شده است، برگشت درمان عمدتا با باز شدن فضا در ناحیه دندان‌های کشیده شده خود را نشان می‌دهد که شیوع این مساله قابل توجه نیست.

 

2-ردیف کردن دندان ها بدون ارتودنسی :

ردیف کردن دندان ها بدون ارتودنسی- دکتر مریم محمدی

در روش دوم مرتب کردن دندان ها ، حرکتی در دندان‌ها انجام نمی‌شود، بلکه با تراشیدن یا اضافه کردن مواد همرنگ، دندان‌ها به ظاهر ردیف شده به نظر می‌رسد.

معایب ردیف کردن دندان بدون ارتودنسی 

در مواردی که اشکالات ظاهری مرتبط با شکل یا اندازه دندان وجود دارد ممکن است این درمان‌ها مفید باشد که در این موارد نیز مشاوره با متخصص ارتودنسی در ابتدای کار باید انجام شود.

ایراد اصلی این روش‌ها آن است که شما قسمتی از بافت سالم دندان خود را از دست می‌دهید که هیچگاه نمی‌توانید آن را به دست آورید. متأسفانه مواردی دیده‌ شده که به اندازه‌ای از دندان برداشته شده که فرد به عصب‌کشی هم نیاز پیدا کرده است. از طرف دیگر این درمان‌ها شما را مشتری دائمی دندانپزشکی خواهد کرد، چراکه به طور مکرر دچار تغییر رنگ دوره‌ای یا مشکلات لثه و دندان خواهید شد.

بیشتر بخوانید : اصلاح طرح لبخند

 

3- روش تراشیدن و افزودن مواد ترمیمی

در روش‌هایی که همراه با تراشیدن و افزودن مواد ترمیمی است، معمولا بخشی از قسمت برجسته یا بیرون‌زده تاج دندان که شامل بخش بسیار مهم و نازک دندان یعنی مینای تاج دندان است، تراشیده می‌شود و در قسمت فرورفته مواد همرنگ دندان (کامپوزیت) افزوده می‌شود تا سطح دندان صاف به نظر برسد.

معایب روش تراشیدن و افزودن مواد ترمیمی

تراشیدن بافت سالم دندان و اضافه کردن مواد ترمیمی همرنگ به دندان و افزایش ضخامت آن هر دو برای دندان و بافت‌های نگهدارنده آن مخرب بوده و مشکلاتی را در پی خواهد داشت که پایانی ندارد.

در کلی نوع مشکل و شدت آن تاثیر عمده‌ای در تصمیم‌گیری دارد. توصیه متخصص ارتودنسی این است که حتی اگر تمایل به درمان ارتودنسی ندارید برای پیشگیری از به خطر افتادن سلامت دندان‌هایتان از این درمان‌ ها هم استفاده نکنید.

 

4-لمینت دندان

لمینت دندان-دکتر مریم محمدی

 ونیر پرسلینی یا لمینت روکشی به باریکی ویفر است که به طور سفارشی برای هر بیمار ساخته می‌شود تا به خوبی سطح جلویی دندان‌ها را بپوشاند و آنها را زیباتر کند. ونیر از پرسلین، سرامیک یا مواد کامپوزیتی رزینی ساخته می‌شود.

لمینت هر بیمار دقیقاً مطابق رنگ، شکل، اندازه یا بلندی دندان تهیه می‌شود و روی آن چسبانده می‌شود.

معایب لمینت

  • برگشت‌پذیر نبودن درمان

  • گران بودن

  • ونیر لب پر یا شکسته قابل ترمیم نیست و باید عوض شود.

  • چون مینای دندان تراشیده می‌شود، دندان به سرما یا گرما حساس‌تر می‌شود.

  • ممکن است رنگ ونیر دقیقاً مطابق رنگ دندان‌ها نباشد، چنین اختلاف رنگی را نمی‌توان پس از چسباندن روکش اصلاح کرد.

  • ونیر به بیماران دارای عادت دندان قروچه یا ساییدن دندان‌ها روی هم توصیه نمی‌شود.

 

5-کامپوزیت ونیر

کامپوزیت ونیر دندان-دکتر مریم محمدی

یکی از روش‌های دندان پزشکی زیبایی است که  در آن نوعی ماده دندانپزشکی، یعنی رزین کامپوزیتی، شکل داده و روی دندان چسبانده می‌شود تا آن را مرتب‌تر و لبخند را زیباتر کند. کامپوزیت برای ترمیم دندان شکسته یا لب پر شده، بستن فاصله بین دندانی، پوشاندن لکه‌های دندان و پرکردگی آن و پر کردن دندان کاربرد دارد.

معایب کامپوزیت

  • کامپوزیت مانند ونیر در برابر لکه‌ها مقاوم نیست.

  • چون پیوند بین مواد و دندان ضعیف است، چنانچه بیمار با دندان درمان شده به یک جسم سخت گاز بزند، به راحتی ترک برمی‌دارد.

  • جدا شدن: در موارد نادر و در اثر آسیب دیدگی، وارد شدن ضربه و نیروی جویدن قوی از روی دندان جدا می‌شود.

 

پیشنهاد مطلب : بلیچینگ

دکتر مریم محمدی - دندان پزشک زیبایی در کرج


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید