X

چرا کامپوزیت دندان می ریزد؟ + روش های درمانی

09373495759 موبایل
چرا کامپوزیت دندان می ریزد؟

ونیر کامپوزیت یکی از روش های ترمیمی و زیبایی دندانپزشکی می باشد که ممکن است در برخی موارد به دلایل مختلفی بریزر و این شل شدن و افتادن مواد کامپوزیت مشکلاتی را برای فرد از بوجود بیاورد.

در این مقاله قصد داریم به علت افتادن کامپوزیت دندان و روش های درمانی آن پراخته ایم، ادامه مطلب را از دست ندهید.

دکتر مریم محمدی
دکتر مریم محمدی

اغلب برای پرکردن دندان از کامپوزیت استفاده می شود، رزینی که رنگ دندان است و کمک می کند تا آن را به شکل از دست رفته برگردانیم. اگر چه در صورت انجام مراقبت‌هایی که دندانپزشک توصیه می کند ممکن است تا سال ها دوام داشته باشد، اما به مرور زمان ممکن است ضعیف شوند، بیفتند یا شکسته شوند. کامپوزیت دندان قرار است حداقل به مدت 10 سال با روکش‌های جدید جایگزین شوند، اما روکش‌ها می‌توانند خیلی زودتر از بین بروند، که البته این موضوع طبیعی نیست. و برای فرد سوال پیش بیاید که چرا کامپوزیت دندان می ریزد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این اتفاق معمولاً به دلیل مشکلات دندان های زیر کامپوزیت دندان، کیفیت روکش یا قرار دادن نادرست روکش توسط دندانپزشک رخ می دهد.

کامپوزیت دندان در کرج

در این مقاله به دلایلی که باعث افتادن کامپوزیت دندان می‌شوند و کارهایی که پس از این اتفاق باید انجام داد، می‌پردازیم. از همین روی با سایت دکتر مریم محمدی، متخصص دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی در کرج همراه باشید.

چرا کامپوزیت دندان می ریزد؟

در ابتدا لازم است بدانید که روکش‌های دندان برای مدت طولانی طراحی شده‌اند، اما در برخی موارد می‌توانند از سطح دندان جدا شده و بی افتند. دلایل از عدم توجه بیمار به سلامت دهان و دندان تا مشکلات دندانپزشک متفاوت است. دانستن علت آن می تواند به پیشگیری و داشتن لبخندی زیبا با ماندگاری بالا روکش کامپوزیت دندان کمک کند. از همین روی در متن زیر به برخی از این دلایل پرداخته ایم، ادامه مطلب را از دست ندهید.

  1. داشتن ونیرهای قدیمی
  2. آسیب دیدن کامپوزیت با غذایی که خورده اید
  3.  دندان شما دارای حفره است
  4. آسیب فیزیکی و ضربه به صورت مواجه
  5. غافل شدن از مراقبت، بهداشت دهان و دندان
  6. ممکن است یک ناهنجاری گاز گرفتن داشته باشید
  7. ممکن است دندان های خود را به هم فشار دهید
  8. داشتن روکش های موقت
  9. سهل انگاری دندانپزشک
  10. عفونت لثه (بیماری پریودنتال)

دلیل کنده شدن کامپوزیت دندان چیست؟

دلیل کنده شدن کامپوزیت دندان

  • روکش های موقت

روکش های موقت پس از تکمیل برای جایگزینی روکش های دائمی قرار می گیرند و قرار نیست دوام داشته باشند. روکش های موقت حدود یک هفته دوام می آورند و در این مدت می توان آنها را جدا کرد زیرا چسبانده نشده اند. با این حال، انتخاب دندانپزشک مناسب می‌تواند تضمین کند که حتی روکش‌های موقتی نیز به این راحتی نمی‌ریزند.

بهترین متخصص روکش دندان در کرج

  • وارد شدن آسیب به کامپوزیت دندان

مراجعه کنندگان باید به دلیل عادات بد جویدن از فشار بیش از حد به دندان ها و در نتیجه روکش های دندانی خود اجتناب کنند. گاز گرفتن چیزهای سخت، مانند آب نبات، باعث می شود روکش ها ضعیف شده و اغلب از بین بروند. جویدن آب نبات های چسبنده و یخ نیز باعث آسیب به روکش های شما می شود، که دومی برای دندان های طبیعی شما نیز خطرناک است.

بهترین متخصص کامپوزیت دندان در کرج

  • داشتن حفره در دندان

خراب شدن دندانی که روکش ونیر کامپوزیت روی آن چسبانده شده یکی دیگر از دلایل رایج است. پوسیدگی علاوه بر تخریب دندان و آسان‌تر افتادن روکش می‌تواند پیوند شیمیایی بین سطح دندان و روکش را ضعیف کرده و منجر به جدا شدن آن شود. قبل از نصب ونیرها، دندانپزشک باید به درستی حفره دهان را از نظر پوسیدگی یا بیماری لثه بررسی کند.

روکش دندان در کرج

آسیب فیزیکی و ضربه به صورت مواجه

ضربه مستقیم به صورت می تواند به ساختار دندان آسیب برساند و باعث جدا شدن کامپوزیت دندان از سطح آن شود. افرادی که کارهای دندانپزشکی زیبایی مانند روکش ها انجام می دهند باید در طول ورزش های تماسی که احتمال آسیب دیدگی صورت و جسمی بالایی دارند از محافظ دهان استفاده کنند.

 مراقبت صحیح از دندان نقش مهمی در سلامت دهان و دندان دارد و باعث بهبود نتایج دندانپزشکی زیبایی و طول عمر روکش های زیبایی می شود. مراقبت نامناسب از دندان می تواند باعث افتادن روکش دندان شود.

  • ممکن است یک ناهنجاری گاز گرفتن داشته باشید

دندان های فک بالا و پایین باید در یک راستا قرار گیرند تا نیروی گاز گرفتن به طور یکنواخت توزیع شود. اگر دندان های قوس دندانی بالا و پایین کاملاً در یک راستا قرار نگیرند، بایت غیر طبیعی رخ می دهد. وجود هر نوع ناهنجاری، احتمال جدا شدن روکش را افزایش می دهد.

  • ممکن است دندان های خود را به هم فشار دهید

دندان قروچه در طول روز یا شب تواند باعث کنده شدن دندان ها، سبب شکستگی یا جدا شدن دندان ها از روکش ها شود. ساییدن و فشردن مداوم و منظم دندان ها، نیرویی بیش از حد توان روی روکش ها وارد می کند و باعث لق شدن آن ها می شود.

  • داشتن روکش های موقت

همانطور که می دانید، قرار نیست روکش های موقت دوام زیادی داشته باشند، زیرا نصب می شوند تا پس از آماده شدن با روکش های دائمی جایگزین شوند. روکش های موقت حدود یک هفته دوام می آورند و ممکن است در این دوره جدا شوند، زیرا به شدت چسبیده نیستند. با این حال، با انتخاب دندانپزشک مناسب می توانید مطمئن باشید که حتی روکش های موقت دندان شما به راحتی نمی ریزند.

ترمیم روکش دندان 

  • سهل انگاری دندانپزشک

روشی که دندانپزشک زیبایی کامپوزیت دندان را اعمال می کند می تواند ثبات و دوام آنها را تعیین کند. سهل انگاری در طول عمل می تواند باعث کوتاه مدت ماندگاری روکش های دائمی شود. 

  • عفونت لثه (بیماری پریودنتال)

از آنجایی که عفونت لثه سبب التهاب و تورم لثه ها می شود، در نهایت منجر به افتادن کامپوزیت دندان می شود لذا به روکش ها فشار وارد می کند. این عفونت ممکن است به دلایل های مختلفی از جمله کشیدن سیگار و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان رخ دهد.

  • کیفیت پایین رزین کامپوزیت

افتادن کامپوزیت دندان در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از ترمیم دندان می تواند به دلیل کیفیت پایین رزین کامپوزیت باشد که البته در برخی موارد رخ می دهد.

در صورت افتادن کامپوزیت دندان در مدت کوتاهی چه باید کرد؟

چرا کامپوزیت دندان میریزد

اگر بعد از کامپوزیت دندان، روکش ها افتادند فورا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

برای جلوگیری ازخطر عفونت و احساس راحتی بیشتر در دهان و دندان پس از افتادن کامپوزیت، به نکاتی که در متن زیر اشاره کرده ایم، انجام دهید.

  1. ونیر کامپوزیت را دوباره روی دندان خود قرار ندهید، لازم است آن را از دهان خود خارج کرده سپس به متخصص دندانپزشک زیبایی و ترمیمی مراجعه کنید.
  2. بعد از افتادن کامپوزیت دندان، مهم است که بلافاصله دهان خود را با آب نمک یا دهان شویه شستشو دهید.
  3. چنانچه بعد از افتادن کامپوزیت دندان احساس درد و ناراحتی یا حساسیت به غذاهای سرد و گرم داشتید و به دندانپزشک دسترسی نداشتید، از داروهایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که استفاده مداوم آن ها دارای عوارض است و باید فورا به دندانپزشک مراجعه کنید. همچنین آسپرین مصرف نکنید لذا آسپرین خون را رقیق می کند و خطر خونریزی بعد از افتادن کامپوزیت دندان را بالا می برد
  4. اگر کامپوزیت دندان به دلیل تورم لثه افتاد، می توانید از کمپرس یخ برای کاهش تورم استفاده کنید.

عکس قبل و بعد از کامپوزیت دندان

اگر کامپوزیت دندان افتاد چه کنیم؟

همانطور که گفتیم در صورت افتادن کامپوزیت دندان سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا بهترین گزینه را برای شما اعمال کند، ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که کامپوزیت دندان را ترمیم کنیم یا تعویض؟ 

اغلب، ترمیم ونیر کامپوزیت کافی است و دندانپزشک می‌تواند به راحتی رزین کامپوزیت دیگری را برای جایگزینی کامپوزیت دندانی که روی دندان‌های شما افتاده است تشکیل داده و دوباره آنرا سخت کند، البته می توانید به جای ترمیم و یا تعویض کامپوزیت دندان، از متخصص دندانپزشک ترمیمی بخواهید تا لمینت سرامیکی را برای شما انجام دهد. که دوام و طول عمر بالاتری نسبت به کامپوزیت دارد.

مهم است بدانید که انتخاب نوع درمان مناسب باید با نظر پزشک اعمال می شود. گاهی اوقات دندان های پایین شما آسیب جدی می بینند و به دلیل پوسیدگی های بسیار شدید هستند که نیاز به درمان دارند و باید از لمینت های سرامیکی یا روکش های دندان استفاده کرد.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید