X

پرسلن دندان چیست؟ مزایا و معایب روکش پرسلن دندان + قیمت

09373495759 موبایل
پرسلن دندان چیست

پرسلن دندان یک روکش بسیار مقاوم و با دوام برای ترمیم دندان است که می‌تواند زیبایی را به دندان‌های بد فرم و یا شکسته شما بازگرداند. ظاهر این نوع روکش‌ها بسیار طبیعی هستند، به همین دلیل روکش پرسلن در میان سایر انواع روکش‌ها از طرفداران بسیار بیشتری برخوردار است. برای آشنایی بیشتر با انواع روکش پرسلن دندان، کاربردهای پرسلن، مزایا استفاده از پرسلن دندان، میزان ماندگاری این روش و عوامل تاثیرگذار بر قیمت روکش دندان پرسلن و همچنین اطلاع از خدمات دندان پزشک زیبایی در کرج این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

دکتر مریم محمدی
دکتر مریم محمدی

روکش پرسلن دندان چیست و چه کاربردی دارد؟

این روکش یک پوسته بسیار نازک از جنس پرسلن است که برای از بین بردن مشکلات ظاهری دندان‌ها مانند تغییر رنگ، ترک خوردگی و آسیب، فاصله بین دندان‌ها و یا پوشاندن دندان‌های کج نامناسب مورد استفاده قرار می‌گیرد. ظاهر روکش پرسلن بسیار شبیه به دندان‌های طبیعی بوده و غالبا برای دندان‌های جلو استفاده می‌شود. این روکش از نظر قیمت نسبت به سایر روکش‌ها مقرون به صرفه‌تر است، به همین دلیل در میان افراد محبوبیت بیشتری دارد.

از روکش پرسلن می‌توان برای موارد متعددی به عنوان تاج مصنوعی دندان، ونیر جهت بهبود ظاهر دندان‌ها و یا حتی به عنوان روکش بریج استفاده نمود. از کاربردها و موارد استفاده از پرسلن دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تاج مصنوعی دندان

زمانی که دندان‌های فرد پس از عصب‌کشی و ترمیم انسجام فیزیکی و دوام کافی نداشته باشد، پرسلن دندان می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد تا با قرار دادن آن بر روی دندان به عنوان یک تاج مصنوعی، از شکستگی و آسیب دیدن دندان جلوگیری کرد.

ونیر پرسلن دندان

ونیر پرسلن در واقع نوعی پوسته از جنس سرامیک است که بر روی سطح جلویی دندان چسبانده شده و می‌تواند به عنوان یک روکش دندان طبیعی برای اصلاح طرح لبخند مورد استفاده قرار گیرد. ونیر پرسلن بی‌نظمی‌ها، نواقص کوتاهی یا بلندی دندان و فواصل بین دندانی را نیز می‌تواند از بین ببرد.

روکش بریج پرسلن دندان

روکش پرسلن به دلیل داشتن رنگ و ظاهری طبیعی می‌تواند علاوه بر بازسازی ظاهر مینای طبیعی دندان، می‌تواند پایه مقاومی ایجاد کند تا به عنوان یک بریج مستحکم مورد استفاده قرار گیرد. بریج پرسلن می‌تواند یک راهکار بسیار کارآمد و کاربردی برای جایگزین کردن دندان‌های غایب باشد.

آشنایی با انواع روکش پرسلن

انواع روکش پرسلن شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. روکش پرسلن قدیمی: این روکش از پرسلن فلدسپاتیک ساخته شده و به عنوان یکی از زیباترین انواع روکش‌های دندان شناخته می‌شود.
  2. روکش پرسلن ایمپرس (empress): این نوع پرسلن ظاهری شیشه‌ای داشته و از انواع روکش‌های سرامیکی محسوب می‌شود.
  3. روکش پرسلن پروسرا (procera): این روکش بسیار محکم بوده و داخل آن از سرامیک فرزکاری شده استفاده شده است.
  4. روکش پرسلن لاوا (lava): جنس لایه خارجی این پرسلن زیرکونیا بوده و لایه خارجی آن دارای ظاهری زیبا است.
  5. روکش پرسلن ایمکس (emax): این پرسلن بسیار بادوام و زیبا است که موجب شده محبوبیت بسیار زیادی میان افراد مختلف داشته باشد.
  6. روکش پرسلن PFM: این روکش به فلز جوش خورده است به همین دلیل استحکام بالاتری نسبت به سایر انواع پرسلن دارد. پوسته فلزی PFM بر روی دندان قرار گرفته و ونیر پرسلنی بر روی جلوی دندان چسبانده می‌شود.

                                   پرلسن دندان چیست

از روکش پرسلن برای رفع چه مشکلاتی استفاده می‌شود؟

روکش پرسلن برای مشکلات دندانی بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد که این مشکل‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

مینای دندان آسیب‌دیده و فرسوده

مصرف برخی مواد مضر مانند نوشابه، دخانیات، مواد غذایی رنگی مانند قهوه و چای و … می‌توانند موجب تغییر رنگ مینای دندان و کدر شدن ظاهر آن شوند. در چنین شرایطی می‌توانید از پرسلن دندان برای پوشاندن ایرادات ظاهری مینای دندان خود استفاده نمایید.

بروز ترک خوردگی و ساییدگی بر روی دندان

بالا رفتن سن، مصرف مواد غذایی سفت و سخت و ژنتیک، عواملی هستند که می‌توانند موجب سایش دندان و یا آسیب رساندن به آن‌ها شوند. نتیجه این اتفاق شکستن، ترک خوردن و یا پوسیدگی مینای دندان است که می‌توان برای پیشگیری از پیشرفت این نوع آسیب‌ها از روکش دندان پرسلند استفاده نمود.

داشتن دندان‌های ناهموار و نامناسب

ساییدگی دندان‌ها، وجود فاصله زیاد میان دندان‌ها و یا کج بودن آن‌ها باعث ایجاد ناهمواری و ظاهری نامناسب برای دندان‌ها می‌شود. پرسلن دندان می‌تواند تمامی این مشکلات را نیز برطرف نماید.

مزایا استفاده از روکش پرسلن

  • بدون نیاز به تراشیدن دندان برای چسباندن روکش
  • کمک به حفظ سلامت ساختار دندان
  • احتمال سایش کمتر نسبت به سایر روکش‌ها
  • داشتن ظاهری طبیعی به دلیل تطابق رنگ، شکل و دوام آن با دندان طبیعی
  • بازیابی عملکرد دندان
  • افزایش زیبایی لبخند و ظاهر دندان‌ها
  • استحکام و دوام بالا تا 15 سال یا بیشتر
  • محافظت از دندان‌های آسیب‌دیده در برابر پوسیدگی یا آسیب بیشتر
  • حفظ بخش‌های سالم دندان
  • دارای نگهداری و مراقبت کمتر نسبت به سایر روکش‌ها
  • انتخابی مناسب برای افرادی که به فلز حساسیت دارند

مراحل انجام روکش پرسلن دندان

به طور کلی روکش پرسلن در 3 مرحله ساخته و بر روی دندان قرار داده می‌شود که این مراحل شامل موارد زیر هستند:

مرحله اول: قالب‌گیری دندان

برای تهیه قالب از روی دندان‌ها ابتدا دندانپزشک باید سطح مینای دندان را با ضخامت بسیار ناچیزی بتراشد تا بتوان روکش را بر روی دندان قرار داد. برای قالب‌گیری مواد انعطاف‌پذیری بر روی دندان قرار داده شده و الگوی دندان‌ها بدست می‌آید. این الگو باید به لابراتوار دندانسازی فرستاده شود.

مرحله دوم: ساخت روکش

روکش پرسلن دندان‌های شما بر اساس قالبی که از دندان‌ها بدست آمده است در لابراتوار ساخته می‌شود. فرآیند ساخت این روکش ممکن است 1 تا 2 هفته طول بکشد، به همین دلیل در این مدت برای شما از روکش‌های موقت استفاده می‌شود.

مرحله سوم: قرار دادن روکش بر روی دندان

ابتدا دندانپزشک روکش آماده شده را به طور موقت بر روی دندان قرار می‌دهد تا در صورت نیاز مینای دندان شما بیشتر تراشیده شود. پس از آن باید از یک چسب مخصوص و دائمی استفاده شود تا روکش بر روی دندان‌ها چسبانده شوند. این کار از دقت و ظرافت بالایی برخوردار است و باید همه‌چیز توسط شما و دندانپزشک مورد تایید قرار گیرند.

                                       روکش پرلسن دندان

مراقبت‌های بعد از روکش پرسلن دندان

  • هر روز باید تمام دندان‌ها و دور روکش‌ها با دقت نخ دندان کشیده شوند.
  • دندان‌های خود را به‌خصوص دندان‌های روکش شده را با دقت مسواک بزنید. استفاده از خمیر دندان ضد حساسیت می‌تواند برای کاهش حساسیت دندان‌ها بسیار تاثیرگذار باشد.
  • خوردن خوراکی‌های سفت مانند آب نبات یا یخ موجب ترک خوردن روکش دندان می‌شود.
  • برای رفع دندان قروچه خود با دندانپزشک صحبت کرده و از نایت گارد (محافظ دندان شبانه) استفاده نمایید.

میزان دوام و ماندگاری روکش پرسلن چقدر است؟

دوام و ماندگاری هر نوع روکش دندان از جمله روکش پرسلن، به میزان دقت شما در نگهداری و رعایت بهداشت دهان و دندان بستگی دارد. برای این کار علاوه بر استفاده درست و مناسب از مسواک و نخ دندان، باید از خوردن و آشامیدن خوراکی‌های رنگی خودداری نمایید. در صورت رعایت تمامی این موارد، روکش شما به طور میانگین می‌تواند 5 تا 15 سال دوام آورد.

قیمت روکش دندان پرسلن به چه عواملی بستگی دارد؟

هزینه روکش پرسلن مقدار مشخصی ندارد و باید بر اساس عوامل مختلف آن را تعیین نمود. از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت روکش دندان پرسلن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع روکش پرسلن
  • تعداد دندان‌ها برای قرار دادن پرسلن
  • هزینه لابراتوار دندانپزشکی
  • موقعیت جغرافیایی کلینیک دندانپزشکی
  • استفاده از پست و کور دندان
  • میزان مهارت و تجربه دندانپزشک

برای روکش دندان پرسلن در کرج به کجا مراجعه کنیم؟

روکش دندان پرسلن یک روش ترمیمی و زیبایی است که به دقت و ظرافت بسیار زیادی نیاز دارد. به همین دلیل این روش باید توسط فردی انجام شود که تجربه و مهارت زیادی داشته باشد تا بتواند زیبایی و جذابیت را به دندان‌های شما هدیه دهد. با توجه به این موضوع، ما به شما دکتر مریم محمدی را پیشنهاد می‌کنیم تا بتوانید روکش کردن دندان‌های خود را به ایشان سپرده و بهترین نتیجه را دریافت نمایید. برای تعیین وقت قبلی جهت مراجعه حضوری به کلینیک دکتر مریم محمدی، می‌توانید با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید.


سوالات متداول

روکش پرسلن چه انواعی دارد؟

روکش پرسلن دارای 6 مدل می باشد: روکش پرسلن قدیمی، روکش پرسلن ایمپرس، روکش پرسلن پروسرا، روکش پرسلن لاوا، روکش پرسلن ایمکس، روکش پرسلن PFM.

انجام روکش پرسلن چند مرحله دارد؟

روکش پرسلن دارای سه مرحله است: قالب گیری دندان، ساخت روکش و قرار دادن روکش بر روی دندان.

ماندگاری روکش پرسلن چقدر است؟

روکش پرسلن به طور معمول بین 5 سال تا 15 سال دوام دارد.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید