X

عوارض بلیچینگ دندان چیست؟ + راه های پیشگیری

09373495759 موبایل
عوارض بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان یک روش سفید کردن دندان و رفع لکه‌هایی است که بر اثر مصرف مواد غذایی رنگی، مصرف دخانیات و یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ایجاد شده‌اند. در این روش نوعی ماده سفیدکننده بر روی دندان قرار داده می‌شود تا با نفوذ به عاج دندان، لکه‌های رنگی را از بین ببرد. افرادی بسیاری از این روش برای سفید کردن دندان‌های خود استفاده می‌کنند اما سوال اصلی که در این میان پیش می‌آید این است که آیا بلیچینگ دندان عوارض دارد؟ و یا چگونه می‌توان از بروز عوارض بلیچینگ دندان جلوگیری کرد؟ برای دریافت پاسخ این سوالات، می‌توانید این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید و اگر به دنبال خدمات بلیچینگ دندان در کرج هستید با مشاوران کلینیک دکتر مریم محمدی تماس بگیرید.

دکتر مریم محمدی
دکتر مریم محمدی

آیا بلیچینگ دندان عوارض دارد؟

در حالت کلی بلیچینگ دندان عوارضی ندارد و یک روش ایمن برای سفید کردن دندان‌ها محسوب می‌شود. اما این روش نیز مانند هر روش زیبایی یا درمانی دیگر در زمینه دندانپزشکی، می‌تواند برای افراد مختلف عوارض موقت یا دائمی به همراه داشته باشد. 

آشنایی با عوارض بلیچینگ دندان

از جمله عوارض موقت یا دائمی بلیچینگ دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

حساسیت دندان‌ها

حساسیت دندان یکی از شایع‌ترین عوارض بلیچینگ برای افراد است که در این عارضه دندان‌ها به مصرف غذاهای سرد یا گرم حساس می‌شود. اما باید در نظر داشته باشید که این عارضه به صورت موقت رخ می‌دهد و برای کاهش یا رفع این حساسیت می‌توانید از خمیر دندان‌های حاوی نیترات پتاسیم و ژل فلوراید سدیم استفاده نمایید.

                                             عوارض بلیچینگ دندان

آسیب رساندن به مینای دندان

در روش بلیچینگ محلول سفیدکننده تنها به عاج دندان نفوذ کرده و لکه‌های سفید را از بین می‌برد. به همین دلیل آسیبی به مینای دندان نمی‌رساند. اما در صورتی که این عمل توسط افراد غیر حرفه‌ای و غیر متخصص انجام شود، می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند. 

تحریک بافت لثه

تماس پیدا کردن محلول سفید کننده با لثه شما، می‌تواند موجب تحریک، التهاب و قرمزی شود که این عارضه موقتی بوده و پس از به اتمام رسیدن بلیچینگ دندان‌ها، از بین می‌رود.

احساس ناراحتی و درد

احساس درد و ناراحتی پس از بلیچینگ دندان، در اکثر مواقع موقتی بوده و پس از گذشتن چندین ساعت از بین می‌رود. این درد می‌تواند خفیف و یا شدید باشد که نتیجه التهاب در اعصاب دندان است. از دلایل بروز درد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم آبی دندان‌ها
  • نفوذ محلول سفید کننده به اعصاب دندان (غیر حرفه‌ای بودن دندانپزشک)
  • قرار گرفتن دندان‌ها در معرض دمای بالا برای مدت زمان طولانی

آلرژی

در برخی موارد ممکن است که فرد به مواد سفید کننده دندان حساسیت داشته باشد و واکنش آلرژیک نشان دهد. از جمله علائم حساسیت افراد به این ماده می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • به سختی نفس کشیدن
  • التهاب و تورم صورت، زبان و لب‌ها
  • کهیر زدن

                                             عوارض بلیچینگ

زبر شدن دندان

در برخی موارد ممکن است که مواد بیشتر از حد نرمال بر روی دندان بماند که این عمر موجب احساس زبری بر روی دندان‌ها می‌شود. برای رفع این مشکل باید با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

احساس درد و ناراحتی در معده

ممکن است به دلیل سهل انگاری دندانپزشک و یا بیمار، این مواد قورت داده شوند که با ورود این مواد به داخل معده، مشکلات گوارشی و ناراحتی معده برای فرد ایجاد می‌شود. برای رفع این مشکل باید آب فراوان بنوشید.

چگونه می‌توان از بروز عوارض بلیچینگ دندان جلوگیری کرد؟

  • در صورتی که شما پس از بلیچینگ تمامی مراقبت‌های لازم را به درستی انجام دهید، این عوارض این روش به حداقل خواهد رسید.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند بر ماندگاری بلیچینگ و پیشگیری از بروز عوارض آن تاثیر بسزایی داشته باشد.
  • طبق دستورات و توصیه‌های دندانپزشک خود عمل کنید.
  • از نوشیدن و یا خوردن مواد غذایی سرد یا گرم دوری کنید.
  • مصرف خوراکی‌هایی که اسید سیتریک دارند را به حداقل برسانید.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید