به مواقعی که دندانی به طورکامل از لثه بیرون نزد و نیمی از آن داخل لثه ها باقی بماند، دندان نهفته یا نیمه نهفته گفته می شود که اغلب دندان های عقل دچار این نهفتگی می شوند و در فک گیر می کنند این عارضه یکی از مشکلاتی است که برخی از افراد رخ می دهد وباید در زمان مناسب تشخیص و کشیده شوند تا دچار عفونت و درد های شدید نشوید.از طرفی در زیبایی فرد نیز موثر است. در این مقاله قصد داریم تا نهفتگی دندان و درمان آن آشنا شویم.
دندان نهفته
به دندان هایی که به دلایل و علت های مختلف مانند فضای کم، کیست داخل دهانی، ریشه دندان، شلوغی دندان ها در دهان و همچنین عادت هایی نظیر خوردن انگشت دست مانع از ادامه رشد این دندان ها می شود که در صورتی که این دلایل سبب متوقف رشد این دندان ها کنند، دندان نهفته نامیده می شود لازم به ذکر است که چنانچه این دندان ها دردی ندارند فرد نیز متوجه درآمدن دندان عقل نهفته نمی شوند، اما پزشک متخصص توصیه به کشیدن این دندان ها میکند تا سلامت و زیبایی را برای دندان های شما به ارمغان بیاورد.
این عارضه همانطور که گفته شد بیشتر برای دندان های عقل رخ می دهد که تنها با رادیوگرافی که پزشک متخصص شما از دندان ها می گیرد قابل شهود می باشد که اکثر دکتران بر این باورند که کمبودی فضای دهان وهمچنین ممکن است چندین دندان مانع از خارج شدن کامل دندان از لثه ها شود.
علائم نهفتگی دندان
-
بوی بد دهان
-
دچار مشکل شدن در هنگام باز و بسته کردن دهان
-
تورم، خون ریزی و قرمزی لثه ها
-
درد فک ها
-
درد و حساسیت لثه ها
-
سردرد های طولانی مدت
-
مزه ی بد داخل دهان
البته همانطور که ذکر شد برخی از این نهفتگی ها هیچ علائمی ندارد و نمونه های بالا برای بعضی از افراد صدق می کند.
علت نهفتگی دندان
حال که در قسمت های بالاتر ذکر شد می توان گفت که اصلی ترین دلیل نهفتگی دندان ها، نبودن فضای کافی و مناسب برای رشد تمامی دندان های دائمی سبب می شود که تا چند دندان نتوانند به خوبی رشد کنند و در قسمت لثه ها باقی می ماننددر ادامه به برخی از علت های دیگر این عارضه می پردازیم.
دلایلی از جمله قرار گرفتن در پشت دندان های دیگر، گیر کردن در استخوان فک و قرار گرفتن در قسمت نرم لثه ها موجب این نهفته شدن می شود
عوامل ژنتیکی که بستگی نوع رشد دندان های یک خانواده دارد که در صورت رشد افقی دندان ها، باید جراحی شوند
اگر در سنین کم ارتودنسی انجام شود ممکن است بروز دنان نفهته در دهان فرد شود که در این صورت باید به فوریت جراحی شده و از دهان خارج شود تا در روند درمان ایحاد اختلال نکند.
کدام دندان ها دچار عارضه نهفتگی می شوند؟
دندان های عقل که از سن 17 تا 21 سالگی شروع به نفهتگی می کنند به دلیل این می باشد که آخرین دندان هایی هستند که رشد می کنند و وجود فضای ناکافی حاصل از رشد بابقی دندان ها در دهان که در نهایت موجب کوچک شدن فک می شود دندان عقل که به نام مولز سرم نیز شناخته می شود بیشتر دندان نهفتگی را در تمامی افراد دارد و پس از دندان های نیش که به نام دندان دو پایه نام برده می شود شروف به نهفتگی ی کنند البته این عارضه بیشتر برای افراد با فک کوچک اتفاق می افتد این دندان ها باید فوری تشخیص و درمان شود تا از بروز مشکلات جدی جلوگیری شود.
این نکته را در نظر بگیرید که دندان های عقل نقش چندانی در خوردن غذا ندارد و متخصصان اغلب آن ها را می کشند اما در مواجه با دندان های نیش که نقش مهمی در عملکرد دهان دارد، پیشنهاد می کنند تا با ارتودنسی این مشکل را برطرف کنید.
همچنین بخوانید: لمینت سرامیکی در کرج
عوارض نهفتگی دندان
-
پوسیدگی دندان ها
-
موجب عفونت در لثه ها می شود
-
با ایجاد کیست موجب شکستگی وتخریب استخوان ها و دندان های مجاور می شود
-
بیماری های لثه ها
-
ایجاد درد در فک
-
آسیب رساندن به دندان های دیگر و مجاور
-
ایجاد بوی بد در دهان
-
موجب عوفنت در استخوان گردن
-
نامنظم بودن دندان ها
-
مشکلات مفصلی در فک
درمان دندان نهفته
امروزه همانطور که میدانید با پیشرفت تکنولوژِی راه هی بسیاری برای درمان و از بین بردن عوارض ناشی از این عارضه وجود دارد که اکثر دندان پزشکان برای درمان آن کشیدن را انتخاب می کنند گه اغلب این روش برای دندان های عقلی که در معرض دید نیستند و همینطور نقش خاصی در عملکرد دهان ندارد اما دندان های نیش که علاوه بر تاثیر گذاری در چهره فرد موجب ایجاد مشکلاتی حین خوردن غذا می شوند و سبب ایجاد فشار بر روی فک ها نیز می شوند. شما می توانید با مراجعه به دندان پزشک زیبایی در کرج این امکان را برای خود فراهم سازید تا به بهترین روش ممکن این مشکل ا برطرف کنید. در ادامه به انواع این روش ها می پردازیم.
همچنین بخوانید: ونیر کامپوزیت در کرج
خارج کردن دندان نهفته از دهان
پزشک متخصص با در نظر گرفتن عواملی نظیر سایز دندان، رشد فک و موقعیت آن روش مناسب را انتخاب می کند، چنانچه در سن کم دچار این عارضه شده باشید پزشک در این موقعیت اقدام خاصی نشان نمی دهد لذا فک شما در حال رشد است و ممکن با رشد فک دندان های نهفته نیز به دندان های معمولی تبدیل شوند وسپس پزشک روش برگزیده در این شرایط را اعمال می کند.
-
درمان دندان نهفته با استفاد از جراحی
مهم ترین و بهترین روش برای خارج کردن دندان نهفته در دندان، چراجی می باشد که دکتر متخصص با در نظر گرفتن اینکه این بیماری مشکلاتی برای فرد ایجاد کند با استفاده از جراحی که توسط رادیوگرافی (اشعه ایکس) آن دندان را خارج می کند که این عمل به صورت بی حسی موضعی به مدت نیم ساعت تا حداکثر یک ساعت انجام شده و همینطور عوارض و زخم ناشی از آن به مدت دو الی سه هفته به طول می انجامد تا بهبود یابد.
-
درمان دندان نهفته بدون استفاده از جراحی
پس از انجام معاینه و آزمایش های لازم در این مشکل، اگر پزشک تشخیص دهد که مشکل و عوارضی برای دندان های مجاور نداشته باشد جراحی را برای شما پیشنهاد نمی کنند و توصیه دکتران این است که به طور منظم تحت نظر دندان پزشک خود باشید تا رشد آن را بررسی کنند.
-
ارتودنسی
بهترین روش برای درمان نهفتگی دندان نیش، ارتودنسی می باشد که با استفاده از برکات ها و بریس ها دندان ها را در مسیر درست قرار می دهد به این صورت که با هدایت دندان نهفته به جایگاه اصلی خود و قرار دادن آن در قوس دندانی موجب حل این مشکل می شود
برای درمان سریع میتوانید از طریق تماس با ما از خانم دکتر مریم محمدی وقت ملاقات بگیرید و در اسرع وقت تحت نظر دکتر باشید و آن را درمان کنید.
درمان دندان نهفته نیش
سوالات متداول
ایا دندان نهفته خطرناک است؟
- چرخش دندانهای مجاور
- نامرتب شدن دندانها
- بیماریهای مفصل گیجگاهی–فکی و صداهای ناشی از آن
- بروز بیماریهای لثه
- تحلیل استخوان در دندانهای مجاور دندان نهفته
- پوسیدگی دندانهای مجاور
- عدم امکان پر کردن دندانهای مجاور
- تحلیل ریشه دندان مجاور به علت فشار دندان نهفته
هزینه کشیدن دندان نهفته چقدر است؟
برای بدست آوردن قیمت دقیق با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
- تلفن ثابت 02632221003
- موبایل 09373495759
انواع نهفتگی دندان نیش چیست؟
- نهفتگی لیبیال
- نهفتگی پلاتل
برای اطلاع از انواع نهفتگی دندان به سایت مراجعه کنیدو ماره رایگان بگیرید.