X

قیمت پر کردن دندان در کرج - درمان دندان های پوسیده

09373495759 موبایل
پر کردن دندان

پر کردن دندان شکسته و یا دندانی که در اثر رعایت نکردن نکات بهداشتی پوسیده شده اند توسط دکتر دندانپزشک با مواد های خاص پر می شود که هر یک دارای قیمت، معایب و مزایا هستند ادامه مطلب را از دست ندهید.

دکتر مریم محمدی
دکتر مریم محمدی

پر کردن دندان جلو و شکسته در کرج

پر کردن دندان برای نجات و حفظ دندان در مقابل با پوسیدگی ها و شکستگی و دندان قروچه است که رخ داده، در واقع نوعی روش ترمیم دندان می باشد که دکتر دندان پزشک قسمت های پوسیده و آسیب دیده را تمیز کرده و برداشته و سپس سوراخ های ایجاد شده را با موادمخصوصی پر کرده تا سلامت را برای دهان و دندان شما به ارمغان بیاورد، می توان گفت اکثر کسانی که به مراکز و مطب های دندانپزشکی مراجعه می کنند مشکل پوسیدگی دندان دارند و درد این عارضه رنج می برند بنابراین باما همراه باشید تا با پرکردن دندان و عصب کشی دندان به همراه هزینه عصب کشی و پر کردن دندان به طور کامل آشنا شوید.

پر کردن دندان شکسته

همانطور که می دانید دندان ها یکی از مهم ترین ساختارهای بدن است. اگر از دندان ها به خوبی مراقبت نشود، ممکن است در اثر عادت های ناسالم، پوسیده شوند یا خطر از دست دادن دندان ها وجود داشته باشد. به خصوص اگر پوسیدگی دندان به موقع درمان نشود، اعصاب دندان می میرند و سیاهرگ ها عملکرد خود را از دست می دهند. در این صورت نیاز به پر کردن دندان است.

چه زمانی باید دندان را پر کرد؟

درمان پر کردن را می توان برای دندان های پوسیده و دندان هایی که به هر دلیلی شکسته یا ترک خورده اعمال کرد. دندان هایی که به دلایل مختلف تغییر شکل داده اند می توانند با درمان پرکردن ظاهر قدیمی خود را بدست آورند. با در نظر گرفتن علت آسیب دیدگی دندان و محل قرارگیری دندان، پر کردن دندان با استفاده از روش های درمانی مختلف انجام می شود. روش های مختلفی از نظر انواع پرکردن دندان استفاده می شود. که در این مقاله بیشتر به این موضوع می پردازیم.

از آنجایی که پوسیدگی دندان ها به مرور بروز شکلاتی جدی برای دندان ها ازجمله نابودی پالپ دندان یا عروق و عصب دندان می شود، لازم که هنگامی که پوسیدگی را در دندان و یا دندان های خود مشاهده می کنید به دندانپزشک مراجعه و این مشکل را برطرف کنید که پزشک شما دندان را ترمیم می کند.

پوسیدگی دندان چه زمانی اتفاق می افتد؟

می توان گفت که پوسیدگی دندان به معنای از بین رفتن مینای دندان است، مینای دندان که از استحکام بالایی برخور ار است از مواد معدنی شامل می شود که عدم رعایت بهداشت دهان  دندان و با مرور زمان با مصرف قند و نشاسته که سبب تولید اسید هایی در دندان می شود، از بین می روند و زمینه ساز ایجاد پوسیدگی های بیشتر دندان است و برای تشخیص این پوسیدگی از رادیوگرافی بهره مند می شوند.

پر کردگی دندان به چه صورت می باشد؟

بهترین زمان برای پر کردن دندان خود زمانی است که متوجه عارضه در دندان شده اید،  همانطر که می دانید درمان باید سریع تر انجام شوند تا از وارد شدن آسیب به دندان های مجاور جلوگیری شود و البته نکته مهم تر این است که عدم درمان و پر کردن دندان، سبب از بین رفتن دندان به مرور زمان می شود، پوسیدگی دندان به دو صورت می باشد یکی از این موارد رسیدی پوسیدگی به ریشه بوده که برای محافظت از ریشه از موادی مانند امثالهم و رزین استفاده می شود و دیگری پوسیدگی بدون رسیدن به ریشه است درمانی راحت تر دارد. ابتدا دکتر میزان پوسیدگی ددان را بررسی کرده و سپس از مته و یا لیزر برای برداشتن قسمت پوسیدگی استفاده می کند. 

آیا پر کردن دندان درد دارد؟

یکی از سوالاتی که افراد به محض پوسیدگی دندان خود و قبل از شروع عصب کشی و پر کردن دندان دارند این است که آیا درد دارد یا خیر، می توان گفت که حین پر کردن دندان شما درد آزار دهنده ای را احساس نخواهید کرد بلکه بعد از این کار نیز درد هایی که بوسیله ی پوسیدگی به سراغتان آمده نیز از بین می رود، برای این کار بهتر از دندان پزشک زیبایی متخصص استفاده کنید تا بعد ا نیز دچار مشکل نشوید. در ادامه به علت بدون در بودن و مراحل پر کردگی می پردازیم.

 ممکن است پس از پر کردن درد خفیف احساس شود، اما باید تاکید کنیم که این درد فقط 1-2 روز طول می کشد. زیرا در صورت درد بیش از چند روز باید حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید و اطلاعات بدهید. حساسیت خفیف نیز ممکن است همراه با درد در ناحیه تحت درمان ایجاد شود. با این حال، این یک احساس موقتی است، درست مانند درد. در اینجا باید بر یک جزئیات مهم تأکید شود. این ماده ای نیست که برای پر کردن استفاده می شود که باعث درد می شود. این یک روش دندانپزشکی است.

مراحل پر کردن دندان

همانگونه که بالاتر ذکر شد پر کردن دندان یک روش ترمیمی دندان بوده که برای برطرف کردن پوسیدگی و حفرهای ایجاد شده کاربردی و مورد استفاده قرار می گیرد که این مراحل بااستفاده از بی حسی موضعی درد را تا حدی کاهش اداده تا بیمار به راحتی دندان خود را در مدت زمان کوتاهی نسبت به سایر درمان های دندانپزشکی مانند روکش دندان، ترمیم و پر کند. در ادامه این مقاله سعی براین داشته ایم تا به بیان کردن مراحل پرکردگی دندان اندکی از استرس شما قبل از پر کردن دندان را کاهش دهیم.

مرحله1: تعیین کردن قسمت پوسیدگی دندان به طور دقیق

ابتدا دکتر دندان ها ی پوسیده شده را در دهان شما مورد ملاحظه و رسیدگی قرار می دهند تا مشخص شوند در دهانتان چند دندان پوسیده دارید اگر دریک طرف دهان شما چند دندان پوسیده قرار داشت می توانند با کسب اجازه از شما و پس از دادن اطلاعات لازم در باره دندان های پوسیده و مشخص کردن میزان پوسیدگی دندان که در صورت مشخص نبودن میزان آن، از رادیوگرافی استفاده می کنند، آن ها ترمیم کرده و از مواد مورد نیاز و انتخابی شما برای پر کردن حفر ها استفاده می کنند.

مرحله2: بی حس کردن دندان پوسیده

برای شروع کار ترمیم ابتدا دکتر دندانپزشک شما، نیاز به بی حسی بافت لثه و دندان دارد که این عمل ضامن می کند که شما در طی انجام این فرایند نمی شوید و اکثر پزشکان نیز ابتدا از ژل های بی حسی استفاده می کنند و سپس بی حسی را به دندان و لثه ی فرد تزریق می کند.

مرحله3: کاور کردن اطراف دندان و برداشتن دندان دچار پوسیدگی

دندان پزشک تا بی حی اعمال شود از کاوری به نام رابردم برای پوشش سایر دندان ها و همینطور بخش های داخلی دهان استفاده می کنند و سپس با توربین دندانپزشکی یا هندپیس دندانی که دچار پوسیدگی شده را می تراشد با این ترتیب ساختار دندان پوسیده حذف می شود، برای از بین بردن مابقی پوسیدگی از ساکشن (مکش مایع) استفاده می کنند درنهایت برای برداشتن پوسیدگی از هندپیس که دارای سرعت آرامی است بهره مند می شوند. 

مرحله4: آماده سازی و پاک سازی مواد پر شده دندان

حال که قسمت پوسیده شده حذف شده دندان برای عمل پرکردگی آماده می باشد لازم به ذکر است که باتوجه به موادی که برای پرکردن انتخاب می کنید، روش خاص خودش را دارد که در اداه این موضوع را نیز مورد بررسی قرار می دهیم، بعد از اینکه دندان با مواد پر شد دندان پزشک شما دندان را مورد بررسی قرار می دهد که اگر دندان دچار لبه ی تیز شده است آن را برطرف کنند تا از رساندن آسیب به دندان و لثه جلوگیری کند و تادندان به گونه ای باید که دارای سطح کاملا صاف وجلادار باشد

مرحله5: تحقیق آناتومی و بایت دندان

پس از پر کردن دندان شکسته دندانپزشک، دندان را مورد بررسی قرار می دهد تا اطمینان حاصل کند از لحاظ تخصصی دچار مشکل نشده باشد یکی از مسائلی که دکتر چک می کند این است که با کاغذآرتیکولاتور طریقه ی روهم قرار گیری دندان ها کاملا طبیعی و برای شخص راحت باشد. 

از کدام مواد برای پر کردن دندان استفاده می کنند؟

همانطور که ذکر شد از موادهای مختلفی برای پر کردن دندان ها استفاده می شود که شامل

  • کامپوزیت

پر کردن کامپوزیت اغلب در قسمت‌های قابل مشاهده و دندان جلویی دندان انجام می‌شود. دو نوع وجود دارد. بسته به شرایط، دندان بیمار با یکی از دو حالت درمان می شود. پر کردن کامپوزیت که با رنگ دندان سازگار است، دندان را بادوام تر می کند. در مقایسه با نوع پرکننده آمالگام کاربرد گران تری دارد.

مراحل عصب کشی و پر کردن دندان

  • طلا

لازم به ذکر است پرکردن طلا به سفارش در محیط آزمایشگاهی ساخته می شود. این پرکردن ها که تحمل بسیار خوبی در برابر بیماری های لثه دارند، می تواند تا 20 سال طول بکشد، البته مدت زمان استفاده در هر بیمار یکسان نیست. با این حال، امروزه یکی از پرکاربردترین انواع پرکننده نیست.

قیمت پر کردن دندان با لیزر

  • سرامیک

روکش‌های تمام سرامیکی که برای از بین بردن حفره‌ها، آسیب‌های دندان مانند پوسیدگی، شکستگی، ترک خوردن در نتیجه از بین رفتن مواد یا عدم حمایت هر یک از دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، پیشرفته‌ترین روکش‌های زیبایی شناختی با پرسلن تقویت‌شده هستند. روکش های تمام سرامیکی با حفظ ظاهر زیبایی خود حتی اگر لثه ها در حال عقب نشینی هستند نیز مزیتی را ایجاد می کنند

روش جدید پر کردن دندان

  • آمالگام یا نقره ای رنگ

از جمله انواع پرکننده های دندان، پرکردگی های آمالگام می باشد که ارزان قیمت و بسیار بادوام می باشد. این روشی است که بیش از یک قرن در درمان های دندانپزشکی استفاده می شود. تقریباً پنجاه درصد جیوه در فیلر وجود دارد. همچنین حاوی عناصری مانند نقره، مس و روی است. پرکننده های آمالگام در برابر مواد غذایی مقاوم بوده و بسته به استفاده حداقل 5 سال عمر می کنند.

به دلیل قیمت مناسبی که دارد در بین مردم بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. مخصوصاً برای دندان های آسیاب باقی مانده مناسب است. با این حال، بسیاری از بیماران به دلیل نگرانی های زیبایی شناختی آن را ترجیح نمی دهند. زیرا زمانی که روی دندان اعمال می شود باعث می شود مینای دندان ظاهری سیاه پیدا کند.

پر کردن دندان با کامپوزیت

  • رزین ( پلاستیک هم رنگ دندان)

پر کردن دندان جلو

 

معایب و مزایای استفاده از پر کردن دندان با طلا: پر کردن دندان با طلا که از طول عمر بسیار بالایی برخور دار است و از آنجایی که طلا اصولا از مقاومت بالایی در برابر تحمل فشار فک دارد دچار خوردگی نمی شود و از معایب آن می شود به گران بودن و تعداد دفعات مراجعه شما به مطب بیشتراست و اینک مردم ترجیح می دهند پرکردگی دندان هم رنگ دندان باشد. 

معایب و مزایای پر کردن دندان باآمالگام: آمالگام برای دندان های عقب که فشار زیادی را تحمل میکند با داشتن استحکام بالایی که دارد گزینه ی کاملا مناسبی می باشد و طول عمر نسبتا بالایی بین 10 الی 15 سال بوده و نکته ی کثبت دیگری که این روش دارد و حائز اهمیت است این است که قیمت کمتری دارد در مقابل سایر روش ها دارد. عیب هایی که این روش دارد می توان به رنگ نقره ای آن اشاره کرد که مناسب برای دندان های جلویی نمی باشد، آمالگام گاهی اوقات موجب تغییر کردن رنگ دندان می شود و برای پر کردن دندان با این روش باید قسمت بیشتری را تراش داد.

این مواد هنگامی که غذاهای سرد یاداغ میخورید واکنش نشان داده و دچار انقباض وانبساط می شود که درصد شکستگی دندان را افزایش می دهد.

معایب و مزیت پر کردن دندان با کامپوزیت: ازفضیلت های این مواد می توان به همرنگ بودن با دندان اشاره کرد که ازجانب زیبایی کاملا مناسب است، این مواد از چسبندگی فوق العاده ای برخور دار می باشد که به هیچ عنوان از دندان چدا نمی شوند زیرا این مواد پیوند میکروسکوپی و مکانیکی با ساختار دندان برقرار می کند و دندان کمتری نیز تراشیده می شود. بزرگ ترین عیبی که این روش دارد طول عمر کم آن است که حدودا 5سال می باشد و برای دندان های عقبی با حفره های بزرگ توضیه نمی شود و برای دندان های گزینه ی مناسبی است. این مواد از قیمت بیشتری نسبت به آمالگام دارد و مدت زمان بیشتری باید در مطب سر کنید.

معایب و مزایای پر کردن دندان با سرامیک: طول عمری که این روش دارد بیش از 15 سال می باشد که از مقاومت بسیار بالایی نسبت به کامپوزیت برخوردار می باشد و از آنجایی که کاملا هم رنگ دندان است برای افرادی که زیبایی دندان و دهان خود اهمیت می دهند بهترین گزینه است پس میتوان گفت زیبایی و مقاومتی که این روش دارد برای دندان های جلو وعقب بسیار مناسب می باشد و در برابر تغییر رنگ و لکه مقاوم است. قیمت زیادی که این روش دارد عیب بزرگی به حساب می آید و باید چند نوبت به دکتر مراجعه کنید.

پر کردن دندان در کرج 1402

باکدام مواد دندانمان را پر کنیم؟ (مواد سفید یا سیاه)

همانطور که در مطلب بالا به آن اشاره کردیم کامپوزیت دندان که موادی سفید رنگ هم رنگ دندان بوده و آمالگام که از مس، آلیاژ قلع و فلز وهمینطور 50 درصد جیوه ماده ای نقره ای رنگ در واقع تیره بوده که دو عنصر مهم در پر کردن دندان می باشد و در اثر وجود گرما یا سرما دچار واکنشی می شود که دندان را دچار شکستگی و ترک خوردن می کند. کامپوزیت هزینه ی بیشتری نسبت به آمالگام دارد ولی به نسبت بهتر است، در یک حساب کلی می توان گفت سرامیک از همه گزینه ای بهتر است.

به چه صورت از دندان پر شده مراقبت شود؟

برای رفع تشنگی بعد ار پر کردگی می توانید آب بنوشید اما توضیه پزشک این است که تا یک ساعت چیزی میل نکنید، زیرا نوشیدنی ها و خوراکی هایی که دارای رنگ خوراکی هستند موجب رنگ گرفتن مواد دندان می شوند.

  • مسواک زدن و استفاده ازنخ دندان به صورت روزانه
  • پرهیز از مصرف شکر و قند که سم سفید نام دارند.
  • جلوگیری از مصرف غذاهای سفت 
  • رعایت کردن بهداشت دهان و دندان برای  نگهداری و حفظ سلامتی دندان ها

همچنین بخوانید:

ایمپلنت دندان در کرج

 


سوالات متداول

آیا پر کردن دندان درد دارد؟

در هنگام پرکردن دندان دکتر دندانپزشک از بی حسی موضعی استفاده می کند بنابراین شما دردی احساس نمی کنید.

آیا ممکن است مواد پر شده داخل دندان بریزد و بیافتد؟

اگر دندان دچار پوسیدگی و شکستکی شود و یا اینکه ضربه و فشار جویدنی به محل پرکردگی وارد شود، ممکن است مواد دندان بریزد.

آیا پر کردن دندان در دوران بارداری ممکن است؟

بله ولی باید دکتر دندانپزشک شما از دقت بسیار بالایی در پر کردن دندان شما استفاده کند.

هزینه پر کردن دندان در کرج چقدر است؟

قیمت پر کردن دندان در کرج با توجه از موادی که دندان به وسیله ی آن پر می شود متغیر است، برای بدست آوردن قیمت بروز 1401 با کلینیک تماس بگیرید.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
  • رضوی
    سلام آیا پر کردن دندان عوارض دارد؟
    • مدیر سایت

      سلام دوست عزیزهمه ی روش های دندانپزشکی ازجمله روکش دندان دارای عوارضی بوده که در این زمینه عوارضی نظیر احتمال آسیب به دندان های اطراف و حساس شدن دندان به گرما و سرما هستند.

تماس بگیرید