X

ترمیم دندان چیست و چه روش هایی دارد؟

09373495759 موبایل
ترمیم دندان چیست و چه روش‌هایی دارد؟

ترمیم دندان یا به عبارت دیگر پر کردن دندان یکی از درمان های دندانپزشکی است، که برای رفع پوسیدگی، شکستگی، آسیب های سطحی و خوردگی های جزیی دندان و بطور کل بازگرداندن کارایی دندان و زیبایی آن استفاده میشود.

دکتر مریم محمدی
دکتر مریم محمدی

ترمیم دندان برای دندان‌هایی به کار می‌رود که به دلایل مختلف دچار پوسیدگی، تغییر رنگ و یا شکستگی شده باشد. این روش علاوه بر رفع مشکلات پوسیدگی و شکستگی دندان، می‌تواند عملکرد طبیعی آن را نیز بهبود بخشیده و زیبایی را به دندان‌ها و لبخند شما هدیه دهد. ترمیم دندان به روش‌های مختلف و با مواد بسیار متفاوتی انجام می‌شود که هر یک از آن‌ها مزایا و معایب خود را داشته و بهترین روش ترمیم دندان با توجه به شرایط دندان و میزان آسیب و پوسیدگی آن تعیین می‌شود. برای آشنایی با ترمیم دندان، مراحل ترمیم دندان پوسیده یا شکسته، روش‌های ترمیم دندان، انواع مواد مورد استفاده برای ترمیم و پر کردن دندان، مزایا و عوارض ترمیم دندان و بهترین دکتر دندانپزشک در کرج برای ترمیم دندان با ما در این مطلب همراه شوید.

ترمیم دندان چیست؟

دندان‌های ما می‌توانند به دلایل مختلف مانند وجود میکروب‌های مختلف در دهان، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و اسید دچار پوسیدگی یا شکستگی شوند. زمانی که قسمتی از دندان پوسیده یا شکسته باشد، دندان نیاز به ترمیم و بازسازی دارد. در چنین مواردی ترمیم دندان انجام می‌شود تا بخش آسیب‌دیده دندان با مواد مختلف مانند سرامیک، طلا، آمالگام و یا کامپوزیت جایگزین شده و از پیشرفت آسیب و پوسیدگی جلوگیری شود.

مراحل ترمیم دندان شکسته یا پوسیده چگونه است؟

مراحل ترمیم همرنگ دندان

  • مرحله اول: ابتدا دندان شما باید توسط دندانپزشک مورد بررسی و معاینه قرار گیرد. برای این کار باید پس از معاینه ظاهری دندان، از دندان‌های شما عکس گرفته شده و توسط پزشک بررسی شود تا بداند میزان پوسیدگی یا شکستگی چقدر است.
  • مرحله دوم: پس از تعیین میزان پوسیدگی یا شکستگی دندان، لثه‌ها با تزریق بی‌حس کننده سر می‌شوند.
  • مرحله سوم: بخش‌های پوسیده دندان تراشیده شده و بخش‌های شکسته صیقل داده می‌شوند. در صورتی که پوسیدگی به ریشه دندان آسیب رسانده باشد، باید عصب‌کشی انجام شود.
  • مرحله چهارم: پس از برداشتن پوسیدگی، باید دندان با مواد مناسب پر شود. ماده پرکننده دندان بر اساس میزان پوسیدگی، محل قرارگیری دندان ترمیم شده و تحت فشار قرار گرفتن یا نگرفتن دندان هنگام جویدن مواد غذایی تعیین می‌شود. در ادامه به معرفی انواع روش‌های ترمیم و موادی که برای ترمیم دندان به کار می‌روند، می‌پردازیم.
  • مرحله پنجم: اگر دیواره دندان شما نازک شده و امکان شکستن دندان وجود داشته باشد، می‌توان از روکش استفاده نمود. برای این کار ماده پرکننده دندان را صیقل می‌دهند تا برای قرارگیری روکش بر روی دندان آماده شود. برای روکش کردن دندان باید از دندان قالب گرفته شود تا روکش متناسب با دندان‌های شما ساخته شود.
  • مرحله ششم: پس از اتمام کار باید کوتاهی، بلندی و راحتی دندان بررسی شود.

آشنایی با انواع روش‌های ترمیم دندان

روش‌های ترمیم دندان به طور کلی به دو دسته ترمیم مستقیم و ترمیم غیر مستقیم، تقسیم می‌شوند که انتخاب هر یک از این روش‌ها به نوع و میزان آسیبی که به دندان وارد شده است بستگی دارد.

  • ترمیم مستقیم دندان: روش مستقیم ترمیم دندان را با اصطلاح "پر کردن دندان" می‌شناسند که برای این روش از مواد مختلفی استفاده می‌کنند. در روش مستقیم ابتدا ناحیه پوسیده شده از روی دندان برداشته شده و پس از آن مواد ترمیم دندان به صورت مستقیم بر روی ناحیه آسیب دیده دندان قرار می‌گیرد. باندینگ دندان نیز جز روش‌های مستقیم ترمیم دندان شناخته می‌شود.
  • ترمیم غیر مستقیم دندان: در روش غیر مستقیم، برخلاف روش مستقیم مواد مستقیما بر روی دندان قرار نمی‌گیرند، بلکه ابتدا پوسیدگی‌های دندان از بین رفته و پس از آن از دندان‌های فرد قالب گرفته و مواد ترمیمی بر اساس قالب در لابراتوار ساخته می‌شود. این مواد در مرحله بعد داخل دهان بیمار قرار گرفته و به داخل دندان می‌چسبد. در برخی موارد این مواد ترمیمی بر روی تاج دندان قرار گرفته و تنها قسمتی از دندان را پر می‌کند که در جویدن نقش دارد. به همین دلیل باید از مواد مقاوم‌تری ساخته شود. اما در صورتی که از این مواد برای پر کردن حفره‌های درون دندان استفاده شود، می‌تواند سرامیک‌، رزین و یا طلا باید.

در ادامه به معرفی انواع روش‌هایی که برای ترمیم دندان شکسته جلو، ترمیم دندان پوسیده جلو، ترمیم دندان شکسته عقب و ترمیم دندان پوسیده عقب مورد استفاده قرار می‌گیرد را برای شما بیان خواهیم کرد.

پر کردن دندان (Dental Fillings)

پر کردن دندان

از این روش برای ترمیم دندان‌هایی استفاده می‌شود که دچار پوسیدگی شده‌اند یا حفره دارند. این روش کم تهاجم بوده و بیشتر ساختار دندان حفظ می‌شود. در روش پر کردن دندان ابتدا باید قسمتی از دندان که دچار پوسیدگی شده است را برداشته، سپس مواد پرکننده کامپوزیت را بر روی دندان قرار داد تا به دندان چسبیده و ظاهری طبیعی داشته باشد. این روش در یک جلسه نیز می‌تواند انجام شود. 

روکش دندانی (Dental Crowns)

قیمت ترمیم روکش دندان

روکش‌های دندانی که با نام کلاه دندان نیز شناخته می‌شود، دندان را به طور کامل تا خط لثه می‌پوشانند. از این روش زمانی استفاده می‌شود که ترمیم آسیب تاج دندان با مواد پرکننده ممکن نباشد و یا احتمال شکستن دندان پس از ترمیم وجود داشته باشد. برای انجام این روش نیاز است دندان اصلی و آسیب دیده کوتاه شود و یا در برخی موارد جراحی لثه انجام شود. برای انجام این روش به چندین جلسه درمان نیاز است.

بریج دندانی (Dental Bridges)

بریج دندان

بریج دندانی در واقع ترکیبی از چندین تاج دندان است که برای پوشاندن جای دندان از دست رفته بین دو دندان دیگر است. بریج بر روی دندان‌های سالم در دو طرف جای خالی دندان کشیده شده و یا دندان ایمپلنت شده می‌تواند قرار بگیرد. روش بریج دندان به چندین جلسه درمان نیاز دارد.

ایمپلنت دندانی (Dental Implants)

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان شکسته و یا کشیده شده استفاده می‌شود که این روش ظاهری بسیار طبیعی به دندان‌ها می‌دهد. برای ایمپلنت دندان، ابتدا باید از یک پست ایمپلنت به عنوان ریشه دندان استفاده شود، سپس تاج دندان بر روی آن قرار می‌گیرد. این روش می‌تواند از سلامت استخوان و تراز دندان محافظت کند. این روش امکان ترمیم تاج، بریج و پروتز را به صورت همزمان دارد، به همین دلیل می‌توان از آن برای ترمیم تمام دندان‌هایی که بر روی قوس دندانی قرار دارند استفاده نمود.

اینله (Inlay) و آنله (Onlay)

اینله و انله

این دو روش در واقع از پر کردن دندان برجسته‌تر بوده و از روکش‌های دندانی کوچک‌تر هستند، به همین دلیل از آن‌ها زمانی استفاده می‌شود که آسیب وارد شده به دندان شدید بوده و برای ترمیم آن به پر کردن شدید و روکش بسیار کم نیاز باشد. از اینله زمانی که تاج دندان سالم باشد و از انله برای ترمیم تاج دندان استفاده می‌شود.

باندینگ کامپوزیت (Composite Bonding)

باندینگ کامپوزیت

ترمیم دندان شکسته جلو و یا ترمیم دندان پوسیده جلو می‌تواند به روش باندینگ کامپوزیت انجام شود. پر کردن دندان جلو کاری دشوار است به همین دلیل از روش باندینگ به وسیله رزین کامپوزیت استفاده می‌شود تا بازسازی و ترمیم دندان شکسته جلو انجام شود. در این روش باید کامپوزیت به صورت لایه به لایه بر روی دندان قرار گیرد تا در نهایت پس از سفت شدن، پولیش کامپوزیت بر اساس شکل و اندازه دلخواه انجام شود.

برای ترمیم دندان از چه موادی استفاده می‌شود؟

موادی که برای ترمیم دندان استفاده می‌شوند می‌توانند جنس و مقاومت متفاوتی داشته باشند. انواع مواد برای ترمیم دندان شامل موارد زیر می‌شوند:

آمالگام

آمالگام که یک ماده سیاه رنگ از جنس جیوه، قلع، مس و روی است، برای پر کردن دندان استفاده می‌شود. این ماده از استحکام و دوام بسیار زیادی برخوردار است و می‌توان از آن برای ترمیم لثه‌هایی که خونریزی دارند نیز استفاده نمود. از مزایای دیگر این ماده پرکننده دندان می‌توان به قیمت پایین آن اشاره نمود. ماده آمالگام به دلیل همرنگ نبودن با رنگ طبیعی دندان، ظاهر زیبایی برای دندان ایجاد نمی‌کند و می‌تواند با انبساط و انقباض خود موجب ترک خوردن دندان شود. با ترک خوردن مواد پرکننده دندان، باکتری‌ها و بقایای غذا در این ترک‌ها باقی مانده و موجب پوسیدگی دندان می‌شوند.

رزین کامپوزیت

این ماده از جدیدترین مواد پر کردن دندان به شمار می‌رود که کاملا همرنگ دندان است، به همین دلیل محبوبیت بالاتری نسبت به سایر مواد پرکننده دارد. مواد کامپوزیت بر اثر سرما و گرما ،منقبض یا منبسط نمی‌شود و آسیبی به دندان وارد نمی‌کند. این ماده نسبت به سایر موارد پر کننده از مقاومت بالایی برخوردار است اما استحکام آن نسبت به ماده آمالگام کمتر است.

مزایای استفاده از ترمیم‌ همرنگ دندان‌

  • ظاهری کاملا شبیه به دندان
  • عدم نیاز به تراشیدن اضافه دندان و بکارگیری پین دندانی
  • ایجاد استحکام طبیعی دندان به دلیل چسبندگی بالای مواد
  • عدم حساسیت دندان به مواد کامپوزیتی
  • حفظ زیبایی دندان
  • بدون نیاز به‌ عویض مجدد
  • داشتن عوارض بسیار کم در دوران بهبود

معایب استفاده از ترمیم همرنگ دندان

  • هزینه بیشتر نسبت به آمالگام
  • دوام کمتر نسبت به آمالگام
  • نیاز به دقت و مهارت بیشتر درهنگام ترمیم همرنگ دندان
  • نیاز به صرف وقت بیشتر درهنگام ترمیم همرنگ دندان

گلاس آینومر

گلاس آینومر مادهی‌ای است که برای ساخت آن از شیشه و اسید اکریلیک استفاده می‌شود و یک ماده همرنگ با دندان برای پر کردن حفره‌های کوچک به وجود می‌آید. استحکام این ماده کم است به همین دلیل در جاهایی استفاده می‌شود که نیازی به تحمل فشار جویدن نداشته باشد.

رزین آینومر

این ماده در واقع همان گلاس آینومر است که با رزین اصلاح شده و به رنگ مینای دندان می‌باشد. دوام رزین آینومر نسبت به گلاس آینومر بیشتر بوده و می‌تواند انتخاب خوبی برای کودکان باشد. این ماده با آزاد کردن فلوراید از پوسیدگی دندان جلوگیری کرده و هزینه مناسبی دارد.

زیرکونیا

برای ساخت این ماده از فلز زیرکونیوم با تغییر شیمیایی استفاده می‌شود که باعث می‌شود این ماده ساختار بلوری و در عین حال بادوامی داشته باشد.

بهترین دندانپزشک در کرج برای ترمیم دندان چه کسی است؟

ترمیم دندان یک روش مهم است که به طور مستقیم بر سلامت و زیبایی دندان‌های شما تاثیرگذار است. به همین دلیل باید دندانپزشکی را برای ترمیم دندان پوسیده یا شکسته خود انتخاب نمایید که از دقت، تجربه و تخصص بالایی برخوردار باشد. زیرا داشتن دقت بالا و ظرافت در کار ترمیم می‌تواند زیبایی ظاهر دندان‌ها و لبخند شما را چندین برابر کند. به همین دلیل ما به شما کلینیک دکتر مریم محمدی را معرفی می‌نماییم. دکتر مریم محمدی یکی از دندانپزشکان متخصص در زمینه ترمیم دندان به شمار می‌رود که با داشتن چندین سال سابقه و تجربه در حوزه ترمیم، درمان و زیبایی دندان می‌تواند بهترین نتیجه را به شما ارائه دهد.

مزایا ترمیم دندان چیست؟

  • بهبود عملکرد دندان
  • اصطلاح شکل و رنگ دندان
  • بهبود جویدن غذا و عملکرد دستگاه گوارش
  • تاثیر بر بهتر صحبت کردن و تلفظ کلمات
  • افزایش اعتماد به نفس فرد
  • اصلاح طرح لبخند

ترمیم دندان چه عوارض و خطراتی دارد؟

در حالت کلی ترمیم دندان عوارض و خطراتی به همراه ندارد. در برخی موارد ممکن است به دلیل مراجعه به پزشک غیر حرفه‌ای و یا استفاده از مواد بی‌کیفیت برای پر کردن دندان، دچار برخی عوارض کوتاه مدت شوید. این عوارض می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • عفونت دندان
  • واکنش آلرژیک نشان دادن به فلزات
  • درد دندان
  • شل شدن یا افتادن روکش‌های موقت
  • خونریزی یا شکستگی فک برای مدت زمان طولانی در صورت درست انجام نشدن ایمپلنت دندان

چه کسانی باید ترمیم دندان انجام دهند؟

  • افرادی که دندان‌های آن‌ها دچار پوسیدگی سطحی یا عمقی شده باشد
  • افرادی که دندان شکسته یا لب‌پریده دارند
  • افراد دارای جنس دندان‌های ضعیف
  • افرادی که دندان‌های آن‌ها رنگ گرفته است
  • افرادی که دندان‌های آن‌ها با پلاک دندانی یا جر دندانی آسیب دیده است
  • کودکانی که دندان شیری آن‌ها آسیب دیده و هنوز زمان افتادن آن‌ها نرسیده است

ترمیم دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟

زمانی که شکستگی دندان فرد زیاد باشد و یا مینای دندان آنقدر از بین رفته باشد که توانایی نگهداری مواد ترمیم را نداشته باشد، ترمیم دندان گزینه مناسبی نخواهد بود. همچنین در مواردی که دندان فرد افتاده باشد، عفونت دندان بسیار شدید بوده و یا لثه و استخوان فک آسیب دیده باشد، نمی‌توان از ترمیم دندان استفاده نمود و باید روش‌های جایگزین را به‌کار برد.

مراقبت های لازم پس از ترمیم همرنگ دندان

مراقبت های پس از ترمیم همرنگ دندان

  • تا 24 ساعت پس از ترمیم، از جویدن غذاهای سفت بپرهیزید.
  • تا 24 ساعت تنها باید غذاهای نرم و مایعات استفاده کنید.
  • به طور مرتبط مسواک بزنید.
  • برای تمیز نمودن فاصله میان دندان‌ها از نخ دندان استفاده نمایید.
  • به طور مرتب دندان‌های خود را با دهانشویه بشویید.
  • به طور منظم و دوره‌ای برای معاینه دندان‌های خود به دندانپزشک مراجعه نمایید.

آیا دندان شیری کودکان نیز ترمیم لازم دارد؟

از رایج‌ترین سوالاتی که پرسیده می‌شود این است که آیا باید دندان شیری کودک را نیز ترمیم کرد؟ و یا چرا باید دندان شیری ترمیم شود وقتی پس از مدتی می‌افتد؟ دندان‌های شیری برای کودکان موقتی بوده و تا 12 سالگی تمام دندان‌های شیری آن‌ها خواهد افتاد. اما تا سن 12 سالگی تنها دندان‌های کودک برای جویدن دندان‌های شیری اون است و به اندازه دندان‌های دائمی او اهمیت دارد.

در صورتی که دندان شیری کودک شروع به پوسیدن کند، می‌تواند موجب بروز آبسه، درد و تورم شدید در لثه کودک شده و عفونت موجود در لثه و دندان، جان کودک را به خطر اندازد. همچنین دندان‌های سالم این امکان را برای کودک فراهم می‌کنند تا بتواند به راحتی غذا را جویده و ببلعد و اینگونه مواد غذایی لازم برای رشد را دریافت نماید.

علاوه بر این، دندان‌های شیری کودک مانند راهنما برای دندان‌های دائمی عمل می‌کنند. در نتیجه در صورت آسیب دیدن دندان شیری و یا زودتر از موعود افتادن آن می‌تواند موجب رشد غیر طبیعی دندان‌های دائمی و یا نهفتگی دندان شود.

هزینه ترمیم دندان چقدر است؟

هزینه نهایی ترمیم دندان بر اساس فاکتورهای مختلفی تعیین می‌شود به همین دلیل نمی‌توان برای آن قیمت مشخصی را مشخص کرد. این فاکتورها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • روش ترمیم دندان
  • موقعیت جغرافیایی کلینیک دندان مورد نظر شما
  • پوشش دادن یا ندادن هزینه‌های ترمیم دندان توسط بیمه
  • تعداد دندان‌های ترمیم شده
  • هزینه روکش یا ایمپلنت
  • ماده مورد استفاده برای ترمیم دندان

با توجه به این موضوع شما می‌توانید برای استعلام هزینه ترمیم دندان در کلینیک دکتر مریم محمدی با شماره‌های موجود در سایت تماس گرفته و یا برای معاینه دندان و تعیین هزینه ترمیم دندان پوسیده خود، به صورت حضوری به کلینیک مراجعه نمایید.

 

ترمیم پوسیدگی دندان عقل

هزینه کشیدن دندان عقل

 


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
  • محسن ابراهیمی
    سلام یه سوالی از خدمتون دارم با چه موادی ترمیم دندان انجام میشه؟
    • مدیر سایت

      فیشورسیلانت مواد همرنگ دندان است‌ که‌ برای پرکردن دندان و محدود کردن سطحی پوسیدگی دندان کاربرد دارد.

تماس بگیرید