سیگار می تواند باعث بسیاری از مشکلات پزشکی برای بدن و همینطور دهان و دندان فرد شود، با این حال، بسیاری از مردم نمی دانند سیگار چه آسیبی به دهان، لثه ها و دندان هایشان وارد می کند. سیگار کشیدن می تواند منجر به لکه شدن دندان، بیماری لثه، از دست دادن دندان و در موارد شدیدتر سرطان دهان شود. سیگار و سایر دخانیات بر سلامت دهان و دندان شما تأثیر منفی می گذارد. و این فقط دندان های لکه دار یا بوی بد دهان نیست بلکه چیزی فراتر از آن است با سایت دکتر مریم محمدی، دکتر دندانپزشک زیبایی و ترمیمی در کرج همراه باشید تا به مضرات سیگار و دخانیات برای دندان و دهان مطلع شوید.
بیشتر بدانید: دندانپزشک زیبایی و ترمیمی در کرج
چگونه سیگار بر دندان های شما تأثیر می گذارد؟
سیگار سلامتی شما را مختل می کند. در حالی که ممکن است دندانهای شما اولین چیزی نباشد که هنگام بررسی مضرات سیگار به آن فکر میکنید، اما مصرف تنباکو میتواند آسیب جدی به دهان شما وارد کند. ترک سیگار و استعمال دخانیات کار سختی است با ادامه استفاده از تنباکو به لبخند خود آسیب بیشتری وارد میکنید. متأسفانه، هر چه مدت طولانی تری به سیگار کشیدن ادامه دهید، احتمالا آسیب بیشتری خواهید داشت. افراد سیگاری نیز بیشتر در معرض پوسیدگی دندان هستند. نیکوتین موجود در تنباکو جریان بزاق را کاهش می دهد و در نتیجه علائم خشکی دهان را ایجاد می کند. بزاق کمتر به این معنی است که ذرات غذا بیشتر به دندان ها می چسبند و باعث ایجاد باکتری های تولید کننده اسید می شوند که در نهایت منجر به پوسیدگی دندان می شود. بزاق در افراد سیگاری اغلب ضخیم تر است که به این معنی است که دندان ها کمتر محافظت می شوند.
مضرات سیگار برای دندان
دندان های لکه دار، بوی بد دهان، از دست دادن بویایی و چشایی:
سیگار می تواند حس بویایی و چشایی شما را تحریک کند، در حالی که قطران سیگار می تواند دندان های شما را لکه دار کند، رنگ زبان شما را تغییر دهد و منجر به هالیتوزیس شود.
زخم های دهان:
این مشکلات شایع سلامت دهان در افراد سیگاری بسیار شایع تر است.
سرطان دهان:
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر موجود در سیگار، سیگار برگ و تنباکو باعث جهش در سلول های سالم دهان و گلو می شود و خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد، احتمالاً جدی ترین و چالش برانگیزترین سرطان برای درمان می باشد.
سیستم ایمنی ضعیف:
سیستم ایمنی افراد سیگاری به خطر میافتد که منجر به ضعیف شدن دفاع در برابر بیماریهای دهان و بهبودی طولانیتر از روشهای جراحی دندان میشود.
بیماری لثه، التهاب لثه و پریودنتیت:
اگر پریودنتیت درمان نشود، ساختارهایی که دندان را روی لثه نگه می دارند آسیب می بینند. دندانها ممکن است لق شوند، خود به خود بیفتند یا دندانپزشک مجبور به برداشتن آنها شود، سیگاری هایی که به بیماری لثه مبتلا می شوند، دچار عقب نشینی لثه هایی می شوند که حاشیه تاج آنها را آشکار می کند. این ممکن است بهداشت دهان و دندان را دشوارتر کند و ظاهر زیبایی تاج آنها را تغییر دهد.
پوسیدگی و از دست دادن دندان:
سیگار کشیدن از تجمع باکتری ها، پلاک و تارتار حمایت می کند که منجر به پوسیدگی، پوسیدگی و از دست دادن دندان می شود.
چرا دندان های افراد سیگاری لک می شود؟
یکی از عوارض سیگار لکه شدن دندان ها به دلیل نیکوتین و قطران موجود در تنباکو است. این می تواند دندان های شما را در مدت زمان بسیار کوتاهی زرد کند و افراد سیگاری اغلب شکایت دارند که دندان هایشان پس از سال ها سیگار کشیدن تقریبا قهوه ای شده است.
سیگار چه تأثیری بر لثه ها و دندان ها می گذارد؟
سیگار کشیدن نیز می تواند منجر به بیماری لثه شود. افرادی که سیگار می کشند بیشتر احتمال دارد پلاک باکتریایی تولید کنند که منجر به بیماری لثه می شود. لثه ها تحت تأثیر قرار می گیرند زیرا سیگار کشیدن باعث کمبود اکسیژن در جریان خون می شود، بنابراین لثه های آلوده بهبود نمی یابند. سیگار باعث می شود افراد پلاک دندانی بیشتری داشته باشند و بیماری لثه سریعتر از افراد غیر سیگاری بدتر می شود. بیماری لثه هنوز هم شایع ترین علت از دست دادن دندان در بزرگسالان است.
بیشتر بخوانید: التهاب لثه
بیماری لثه چیست؟
بیماری لثه، عفونت لثه است و می تواند بر ساختار استخوانی که از دندان های شما حمایت می کند تأثیر بگذارد. در موارد شدید می تواند باعث افتادن دندان های شما شود. سیگار یکی از علل مهم بیماری لثه شدید می باشد.
بیماری لثه با باکتریها روی دندانها شروع میشود که زیر لثهها نفوذ میکنند. اگر میکروب ها برای مدت طولانی روی دندان شما باقی بمانند، لایه هایی از پلاک و تارتار (پلاک سخت شده) ایجاد می شود. این تجمع منجر به بیماری زودرس لثه به نام ژنژیویت می شود.
وقتی بیماری لثه بدتر میشود، لثههای شما میتوانند از دندانهایتان جدا شده و فضاهایی ایجاد کنند که عفونی میشوند. این بیماری شدید لثه است که پریودنتیت نیز نامیده می شود. استخوان و بافتی که دندانهای شما را در جای خود نگه میدارد ممکن است از بین برود و دندانهای شما شل شده و نیاز به کشیدن داشته باشند.
بیشتر مطالعه کنید: اصلاح طرح لبخند
ترک سیگار باعث بهبودی لثه میشود
بله، خطر ابتلا به بیماری لثه و پاسخ به درمان لثه در افرادی که سیگار را ترک میکنند مانند افراد غیرسیگاری دارند.
هنگامی که سیگار را ترک کردید، اگر لثه های شما خونریزی بیشتری کرد، نگران نباشید. به دنبال درمان از دندانپزشک باشید.
از بین بردن اثرات سیگار روی دندان
با رعایت بهداشت دهان و دندان که شامل مسواک زدن و استفاده از نخ دندان می باشد می توان گفت موجب از بین بردن لکه های دندان تا حدودی می شود البته برای دندان های خیلی زرد وافرادی که مصرف زیاد دخانیات را در روز انجلم می دهند کارساز نیست، از روش های خانگی می توانید برای رهایی از اثرات سیگار و دخانیات نیز استفاده کنید، که شامل موارد ذیل است.
- زغال های فعال
- جوش شیرین
- روغن نارگیل
- آب اکسیژنه
- زردچوبه
در همین راستا می توانید مقاله :چگونه دندان های سفیدی داشته باشیم؟ را مطالعه کنید
انواع روش های سفید سازی دندان در دندانپزشکی
-
بلچینگ دندان
-
روکش دندان
-
کامپوزیت دندان
-
لمینت سرامیکی
-
باندینگ دندان
سوالات متداول
مضرات نیکوتین به روی دندان ها چیست؟
نیکوتین موجود در سیگار لایه ای روی سطح دندان ها ایجاد می کند و این لایه باعث تسریع تشکیل باکتری در دهان می شود، زیرا زیبایی دندان ها را مختل می کند و مقاومت دندان ها را در برابر پوسیدگی کاهش می دهد.
آیا سیگار به ساختار دندان آسیب می رساند؟
سیگار باعث ایجاد پلاک باکتریایی دندانی افزایش می یابد و به مرور زمان مشکلات لثه، کاهش حس چشایی و در نهایت کاهش ایمنی منجر به کانون های التهاب در دهان می شود. نیکوتین در بین تمام محصولات تنباکو شناخته شده ترین است.
چگونه در خانه دندانهایمان را سفید کنیم؟
2 قطره روغن زیتون. این مواد در ظرفی مخلوط می شوند. سپس مسواک را به این ماده سفید کننده دندان آغشته کرده و دندان ها را مسواک می زنند. بنابراین دندان هایی که به دلایلی مانند سیگار کشیدن زرد می شوند سفید می شوند