زرد شدن دندان ها معمولاً در نتیجه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان رخ می دهد. یکی از مهم ترین جزئیات در مراقبت شخصی، بهداشت دندان است که در نتیجه افزایش صفحات تشکیل شده توسط غذا و نوشیدنی روی سطح دندان، زردی نیز افزایش می یابد. در صورت مسواک زدن دندان ها در طول روز به خصوص بعد از غذا، احتمال زردی یا پوسیدگی دندان کاهش می یابد، مراقبت از دندان که باید از سنین پایین به عادت تبدیل شود تا با افزایش سن و خوردن غذاها و داروها دچار زرد شدن دندان هایتان نشوید، با سایت دکتر مریم محمدی همراه باشید زیرا علت زرد شدن روکش دندان پرداخته ایم.
دلایل زرد شدن دندان ها چیست؟
دو دلیل برای زرد شدن دندان ها وجود دارد. دندان ها ممکن است ساختار زرد داشته باشند یا به دلیل خوردن و آشامیدن تغییر رنگ دهند. مثلا؛ نوشیدنی های اسیدی باعث زرد شدن دندان ها می شوند. علاوه بر این، آنتی بیوتیک هایی که در طول رشد دندان مصرف می شوند نیز ممکن است باعث تغییر رنگ شوند. جدای از این موارد، تغییر رنگ دندان به دلیل مصرف سیگار، چای و قهوه نیز دیده می شود. بنابراین باید به مراقبت از دهان و دندان توجه شود. اگر تغییر رنگ دندان ها در لایه های داخلی نباشد یعنی سطحی باشد باید تارتار را به صورت حرفه ای تمیز کنید. سپس، مراقبت از دهان باید با حمایت از آن با مسواک زدن منظم انجام شود. اما اگر تغییر رنگ در لایه عاج رخ داده باشد، دندان ها پس از درمان با فرآیند سفید کردن، ظاهری سفید خواهند داشت. بنابراین، تغییر رنگ روی لایه عاج با روش مسواک زدن برطرف نمی شود.
همچنین بخوانید: نحوه صحیح مسواک زدن
علت زرد شدن دندان ها چیست؟
دندانهای زرد در حالی که دندانهای سفید هم تصاویر زیبایی و هم سلامتی هستند که تقریباً همه آنها را میخواهند، اما متاسفانه در نتیجه دور نشدن از عواملی که باعث این امر میشوند، با زردی در دندانها مواجه میشوند. اگر در مورد مسائلی که به زودی در مورد آنها صحبت خواهیم کرد حساس هستید، می توانید از زرد شدن دندان ها جلوگیری کنید.
-
غذا و نوشیدنی:
شایع ترین علت زردی دندان در کشور ما و در سراسر جهان، مواد غذایی مصرفی است. غذاها و نوشیدنی هایی مانند چای، قهوه یا شاه توت می توانند باعث ایجاد لکه روی سطح دندان شوند. می توان گفت که برخی از غذاهای تهیه شده از ادویه، فلفل قرمز یا انگور تأثیر مشابهی دارند. این غذاها باعث تغییر رنگ در سطح دندان ها می شوند. با بی توجهی به تمیز کردن دهان و دندان، دید لکه ها به مرور زمان افزایش می یابد و ظاهر دندان زرد ظاهر می شود.
-
استفاده از محصولات تنباکو:
باز هم یکی از دلایل رایج استفاده از محصولات تنباکو است. محصولات تنباکو می توانند در مدت زمان بسیار کوتاهی باعث زرد شدن دندان ها شوند. بنابراین به راحتی می توان گفت که اکثر افرادی که از مواد دخانی استفاده می کنند مشکل زرد شدن دندان ها را دارند.
-
مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها:
مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها پس از ضربه های فیزیکی و جراحی های سنگین مستقیماً بر زرد شدن دندان ها تأثیر می گذارد. اگرچه ماده شیمیایی شدید موجود در داروهای آنتی بیوتیکی برای بیماری های ذکر شده مفید است، اما می تواند منجر به نازک شدن، زرد شدن و شکستگی دندان ها شود.
-
سیگار کشیدن:
یکی از عوارض مصرف زیاد سیگار زرد شدن دندان ها مشاهده شده است. دندان هایی که به شدت در معرض اثر دود قرار دارند سفیدی خود را به وضوح از دست می دهند. گاهی اوقات زرد و گاهی قهوه ای در دهان رسوب می کند.
استفاده از داروهای خاص:
می توان گفت که این مشکل ممکن است به دلیل استفاده از برخی داروها مانند آنتی بیوتیک ها ایجاد شود. این اثر می تواند در برخی از داروهایی که برای مدت طولانی استفاده می شوند رخ دهد. داروهای حاوی مکمل آهن و دهانشویه های ضد عفونی کننده حاوی کلرهگزیدین که برای مبتلایان به کم خونی تجویز می شود نیز در این گروه قرار می گیرند. اگرچه اغلب تصور میشود که با پایان مصرف دارو، لکهها خود به خود از بین میروند، اما قطعاً به سفید کردن دندانها نیاز است.
-
پیشرفت سن:
با افزایش سن، سایش دندان ها افزایش می یابد. در نتیجه خراشیدگی، بافت مینای دندان نازک تر می شود. بافت مینا لایه ای است که به دندان رنگ سفید می دهد. نازک شدن این ساختار لایه عاج زرد زیرین را نشان می دهد. به همین دلیل دندان ها بیشتر زرد به نظر می رسند. جدای از این، رنگ دندان به دلیل نفوذ مولکول های مختلف به شکاف های کوچک روی سطح مینای نازک شده، زرد تیره تری به خود می گیرد. از آنجایی که بیماری های مختلفی با افزایش سن ممکن است رخ دهد، زردی دندان ها ممکن است به دلایل داخلی یا خارجی رخ دهد.عناصر ژنتیکی
البته عوامل ژنتیکی در فهرست علل وجود دارد. زیرا یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده رنگ دندان ها عوامل ژنتیکی است. گاهی اوقات اگرچه به سلامت دهان و دندان اهمیت زیادی داده می شود، ممکن است رنگ زرد روی دندان ها ظاهر شود.
-
ژنتیک:
یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده رنگ دندان ها ژنتیک است. اگرچه برخی از افراد مراقبت های موثر، منظم و صحیح از دهان را ارائه می دهند، دندان های آنها ممکن است زرد به نظر برسد. درست مانند رنگ پوست، رنگ چشم یا رنگ مو، رنگ دندان ها نیز توسط ژنتیک تعیین می شود.
-
چای:
چای که در کشور ما بعد از آب بیشترین مصرف را دارد در اثر مصرف زیاد باعث زرد شدن چشمگیر دندان ها می شود. ماده موثر موجود در چای و ساختار اسیدی آن علاوه بر این ماده به مرور زمان باعث ضعیف شدن مینای دندان می شود.
-
دلایل دیگر برای زردی دندان:
برخی از داروهایی که از دوران بارداری استفاده میشوند میتوانند روی دندانهای نوزاد تأثیر بگذارند و باعث شوند که دندانها در بزرگسالی خاکستری یا قهوهای شوند. مصرف مکرر آب با محتوای فلوراید بسیار بالا نیز باعث زرد شدن دندان ها می شود. جدای از این، ممکن است دندان ها در اثر ضربه های مختلف به دندان رنگ خود را از دست بدهند. دلیل این امر این است که در اثر ضربات، دندان حیات خود را از دست می دهد.
در راستای همین مقاله می توانید مطلب چگونه دندان سفیدی داشته باشیم را نیز مطالعه کنید.
درمان زرد شدن دندان ها
برای جلوگیری از زرد شدن دندان ها، ابتدا باید عادات چای، قهوه و سیگار را کاهش دهید. شما باید با مسواک زدن حدود 2 دقیقه 2 بار در روز مطمئن شوید که تمام دندان های شما تمیز می شوند. به خصوص اگر نمی توانید غذاهای شیرین را کنار بگذارید، ممکن است لازم باشد در زمانی که مسواک زدن امکان پذیر نیست، دهان خود را بشویید. استفاده از نخ دندان فضاهای بین دندانی را که مسواک نمی تواند به آن برسد تمیز می کند و از رشد باکتری هایی که ممکن است رخ دهد جلوگیری می کند. مراجعه به دندانپزشک در فواصل منظم می تواند برای سلامت دندان شما مفید باشد.
روشهای سفید کردن دندان معمولاً برای زرد کردن و لکههای روی دندانهای سالم ترجیح داده میشوند. با این حال، در رویکردهای شخصی، ممکن است قبل از سفید کردن یا پوشش دادن، به درمان های اضافی نیاز باشد، به ویژه در مواردی که زردی داخلی است. مراقبت منظم از دندان و همچنین معاینات منظم دندانپزشکی برای پیشگیری و درمان زردی دندان ضروری است.
بیشتر بخوانید: روش های زیباسازی دندان در کرج
سفید کردن دندان:
بلیچینگ دندان که رای سفید کردن دندان ها در دنیای دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرند و به 2 روش سفید کردن دندان های اداری و خانگی. بلیچینگ در محیط مطب شامل بلیچینگ ژل و لایت می باشد که در مدت زمان 1 ساعت انجام می شود و در مدت زمان کوتاهی بین 6 تا 8 تن رنگ دندان های شما را روشن می کند و فرآیند سفید کننده ای است که با قرار دادن مقداری ژل در آن اعمال می شود. برای رفع زردی دندان ها که بسیار مهم است می توانید از خدمات زیبایی و ترمیمی دکتر مریم محمدی استفاده کنید.برای بدست آوردن قیمت لمینت سرامیکی با شماره های درج شده سایت تماس بگیرید.
همچنین بخوانید: