روکش دندان یکی از روشهای ترمیمی و زیبایی دندانهای آسیب دیده است که میتواند ظاهر دندانها و عملکرد آنها را بهبود ببخشد. در مواردی ممکن است برخی افراد با درد دندان روکش شده مواجه شوند و به دنبال یافتن علت درد دندان روکش شده و نحوه درمان آن باشند. در چنین مواقعی شما باید به یک دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید تا آسیب وارد شده به دندان روکش شده شما را برطرف نماید. این مطلب برای آشنایی بیشتر شما با علت درد دندان روکش شده، نحوه تشخیص عفونت کردن دندان روکش شده و روشهای درمان درد دندان روکش شده بعد از چند سال نوشته شده است. شما میتوانید با مطالعه این متن اطلاعات کافی درباره علت درد بعد از روکش دندان بدست آورید.
چه زمانی به روکش دندان نیاز داریم؟
زمانی که بخش زیادی از بافت سخت دندان از دست رفته باشد و احتمال شکستن دندان وجود داشته باشد، برای نگهداری بقایای باقیمانده دندان از روکش دندانی استفاده میکنند. از روکش دندان در موارد زیر استفاده میشود:
- شکستگیهای شدید و وسیع دندانی
- پوسیدگیهای گسترده
- پس از ایمپلنت کردن دندان
- پس از انجام بریجهای دندانی
روکش دندان چه عوارضی به همراه دارد؟
پس از روکش کردن دندانها، باید به خوبی از دندان روکش شده مراقبت و نگهداری شود تا از عوارض و آسیبهای احتمالی پیشگیری شود. عوارضی که ممکن است برخی افراد پس از روکش کردن دندانها تجربه نمایند شامل موارد زیر میشوند:
لق شدن روکش دندان
روکش دندان با چسب بر روی دندان متصل است، به همین دلیل میتواند پس از گذشت مدت زمان کوتاهی با از بین رفتن چسب آن لق یا شل شود. این اتفاق میتواند موجب نفوذ باکتریها به زیر روکش دندان شده و به لثه یا دندان آسیب برسانند.
حساس شدن دندانها
حساسیت و ناراحتی دندانها یا لثهها تا 2 3 روز پس از روکش کردن طبیعی است اما اگر پس از گذشت این مدت نیز همچنان با این عارضه مواجه شدید، بهتر است به دندانپزشک مراجعه نمایید تا مشکل ایجاد شده را برطرف نماید. حساس شدن دندان یا لثهها پس از روکش دندان میتواند به دلیل اندازه نبودن ارتفاع دندان و یا باقی ماندن عصب در دندان روکش شده باشد.
پوسیدگی دندان زیر روکش
اگر برای شما نیز سوال پیش آمده است که آیا دندان روکش شده خراب میشود یا خیر، باید بگوییم که بله! دندان روکش شده نیز میتواند دچار پوسیدگی شود. اگر مراقبتهای لازم برای نگهداری از دندان روکش شده به درستی انجام نشوند و یا به دلیل شل شدن روکش دندان باکتریها به زیر روکش نفوذ کنند، پوسیدگی دندان رخ میدهد.
لب پریدگی روکش فلز سرامیک
در برخی موارد به دلیل وارد شدن فشار به دندان روکش شده، ممکن است روکش سرامیکی آن بشکند. در چنین مواقعی اگر میزان آسیب وارد شده کم باشد، میتوان آن را ترمیم نمود. اما اگر آسیب وارد شده زیاد باشد باید روکش را تعویض کرد.
علت درد دندان روکش شده چیست؟
موارد متعدی میتوانند علت درد دندان بعد از روکش و یا علت تیر کشیدن دندان روکش شده باشند که شامل موارد زیر هستند:
تحریک شدن اعصاب دندان
اگر در زمان آماده کردن دندان برای قرار دادن روکش، به صورت ناخواسته پالپ دندان (بخش داخلی دندان که عروق خونی و اعصاب قرار دارند) تحریک شود، میتواند درد، ناراحتی و یا پاسخ التهابی موقت یا طولانی مدت به وجود آورد.
مشکلات دندانی
در برخی موارد علت درد دندان بعد از روکش میتواند مشکلات دندانی مختلف مانند پوسیدگی یا ترک دندان باشد. اگر پیش از روکش کردن دندان مشکلات دندانی مانند پوسیدگی یا ترک خوردگی دندان درمان نشود، فرد پس از قرار دادن روکش درد یا حساسیت شدیدی را تجربه خواهد کرد.
باندینگ ناکافی روکش دندان
روکش دندان باید کاملا دقیق و درست به سطح دندان بچسبد تا در طولانی مدت دچار مشکل یا آسیب نشود. یکی از دلایل درد دندان روکش شده بعد از چند سال میتواند ناکافی بودن باندینگ و یا مشکل داشتن چسب روکش دندان باشد که موجب میشوند میان سطح دندان زیرین و روکش قرار داده شده بر روی آن فاصله ایجاد میشود. این اتفاق میتواند حساسیت، درد و حتی پوسیدگی دندان را به همراه داشته باشد.
ناهماهنگی جویدن
زمانی که روکش دندان اندازه مناسبی نداشته باشد و ترتیب قرارگیری دندانهای بالا و پایین بر روی یکدیگر را بهم بزند، هنگام جویدن یا گاز گرفتن فشار زیادی به دندان روکش شده وارد شده و منجر به درد گرفتن دندان میشود.
علت درد لثه دندان روکش شده
در برخی موارد ممکن است لثه اطراف دندان روکش شده دچار التهاب و یا تحلیل رفتگی شده باشد. در این نواحی ریشه دندان بیرون زده و این امر موجب حساس شدن دندان به تغییرات دما میشود. علاوه بر این قرار دادن روکش دندان میتواند لثهها را تحریک کند. این اتفاق زمانی رخ میدهد که لبههای روکش به لثه فشار آورده و یا بهداشت دهان و دندان به درستی رعایت نشده باشد.
همتراز نبودن روکش دندان با سایر دندانها
زمانی که ارتفاع روکش دندان با سایر دندانهای هم ردیف خود یکسان نباشد، میتواند موجب احساس درد و ناراحتی هنگام جویدن مواد غذایی شود. اگر روکش دندان بیش از حد ضخیم یا بلند باشد، هنگام جویدن مواد غذایی به روکش دندان و لثه اطراف آن فشار وارد شده و میتواند موجب شکستن روکش یا دندانهای مجاور آن شود.
علت درد بلافاصله بعد از روکش دندان
- تحریک شدن دندان به دلیل چسب روکش دندان
- مناسب نبودن ارتفاع روکش دندان
- حساس شدن دندان به دلیل تراشیدن مینا دندان
نحوه تشخیص عفونت کردن دندان روکش شده
همانطور که گفتیم یکی از دلایل درد دندان روکش شده بعد از چند سال، میتواند پوسیدن دندان زیرین باشد. برای تشخیص عفونت کردن یا نکردن دندان باید علائم و نشانههای آن را بررسی نمایید و یا از دندان خود عکس بگیرید. علائم پوسیدگی دندان شامل موارد زیر میشوند:
- ورم کردن لثه
- تب
- احساس هنگام جویدن
- حساس شدن دندان به تغییرات
برای درمان عفونت دندان روکش شده، بهتر است آنتیبیوتیک و داروهای ضد التهابی که توسط دندانپزشک متخصص خود تجویز شده است را مصرف نمایید تا عفونت دندان به طور کامل برطرف شده و سپس به درمان مشکل ایجاد شده در روکش دندان بپردازید.
چگونه میتوان از درد دندان روکش شده جلوگیری کرد؟
- حداقل 2 بار در روز دندانهای خود را مسواک بزنید.
- به صورت روزانه از نخ دندان استفاده نمایید.
- معاینه منظم و دورهای دندانهای خود را فراموش نکنید.
- از جویدن غذاهای سفت مانند یخ یا تهدیگ با روکش دندان خود خودداری نمایید.
روشهای درمان درد دندان روکش شده
برای درمان درد دندان روکش شده میتوان از دو روش خانگی و تخصصی استفاده نمود.
درمان خانگی درد دندان روکش شده
درمان خانگی درد دندان روکش شده در واقع برای مواقعی است که شما دسترسی و شرایط مراجعه به دندانپزشک را نداشته باشید و در صورت بروز هرگونه مشکل در دندان روکش شده خود، بهتر است در سریعترین زمان ممکن به دندانپزشک متخصص خود مراجعه نمایید. برای رفع درد بعد از روکش دندان و یا تیر کشیدن دندان روکش شده باید مطابق مراحل زیر اقدام نمایید:
- ابتدا یک حوله تمیز و گرم را بر روی فک و دندان خود قرار دهید.
- میتوانید دهان و دندان خود را با آب نمک شستشو دهید تا ورم آن کاهش پیدا کند.
- برای کاهش درد خود میتوانید از مسکن استفاده نمایید.
- میتوانید از گیاهانی همچون آویشن، شنبلیله، میخک و بابونه استفاده نمایید تا درد دندان شما تسکین پیدا کند.
- داروهایی که دندانپزشک شما تجویز کرده است را در زمان مناسب و مطابق دستور پزشک مصرف نمایید.
- تا زمانی که درد دندان شما برطرف نشده است، از خوردن خوراکیهای شیرین دوری کنید تا خطر پوسیده شدن دندانهایتان کاهش پیدا کند.
درمان دندانپزشکی درد بعد از روکش دندان
زمانی که علت درد بعد از روکش دندان شما عفونت کردن دندان زیرین شما باشد، باید به دندانپزشک مراجعه نموده و عفونت ایجاد شده را از بین ببرید. اگر دندان شما پیش از روکش شدن عصب کشی نشده باشد، بر روی روکش دندان سوراخی ایجاد میشود تا عصب کشی انجام شود. در برخی موارد ممکن است برای درمان عفونت دندان خود نیاز باشد روکش دندان خود را برداشته و پس از رفع پوسیدگی و یا عصبکشی، دوباره دندان روکش شود.
برای درمان درد بعد از روکش دندان به کدام دندانپزشک در کرج مراجعه نماییم؟
اگر به تازگی دندان خود را روکش نمودهاید و یا چندین سال است که از روکش کردن دندان خود میگذرد، اما احساس درد و ناراحتی در دندان روکش شده خود دارید، پیشنهاد میکنیم به کلینیک دکتر مریم محمدی مراجعه نمایید. دکتر مریم محمدی یکی از بهترین متخصصان روکش دندان در کرج شناخته میشود که بهترین خدمات را در زمینه ترمیم دندان و از بین بردن درد دندان بعد از روکش به شما ارائه میدهد. در صورتی که با درد دندان روکش شده دست و پنجه نرم میکنید و درمان خانگی درد دندان روکش شده جواب نداده است، همین حالا با شمارههای درج شده در سایت تماس گرفته و از کارشناسان ما درخواست نمایید برای شما وقت ملاقات با دکتر مریم محمدی تعیین نمایند.
سوالات متداول
درمان عفونت دندان روکش شده به چه صورت است؟
درمان ریشه، آپیکواکتومی، آنتی بیوتیک، تخلیه، تعویض روکش وکشیدن دندان جزء درمان های عفونت دندان می باشند.
چرا دندان روکش شده درد می کند؟
ابتدا لازم است ذکر کنیم درد دندان روکش شده تا یک هفته طبیعی است، دندان درد ممکن است پس از درمان ریشه به دلایلی مانند سوء تغذیه بیمار تحت درمان ریشه، اهمیت ندادن به مراقبت از دهان یا مراقبت نادرست از دهان و استفاده نادرست از روند درمان ایجاد شود.
درمان خانگی عفونت دندان روکش شده چگونه است؟
گل میخک، غرغره کردن آب و لیمو، غرغره کردن آب نمک، عصاره گل رز و آب لیمو ترش، مخلوط سرکه و عسل و نمک جزء درمان های گیاهی این عارضه می باشد.