کامپوزیت دندان یک روش پرکننده ترمیم ساختار دندان است که به دلیل پوسیدگی، ترک، شکستگی یا شرایط مشابه خراب شده است. در طی عمل، قسمت پوسیده یا آسیب دیده دندان برداشته شده و سپس تمیز می شود. علاوه بر این، چسب های مخصوص روی دندان ها زده می شود و سپس پرکننده کامپوزیت روی دندان ها قرار می گیرد. علاوه بر این، به عنوان یک پرکننده زیبایی نیز تعریف می شود، زیرا از نظر زیبایی نتایج موثری در دندان ایجاد می کند. دکتر مریم محمدی متخصص ترمیمی و زیبایی دندان در کرج با قیمت مناسب بهترین کامپوزیت دندان را برای شما انجام می دهد.
پر کردن کامپوزیت دندان چیست؟
پرکننده های کامپوزیتی به عنوان پرکننده های رزینی نیز شناخته می شوند. با استفاده از سرامیک و همچنین اجزای مختلف شیمیایی تولید می شود. با این پر کردن، جویدن و گاز گرفتن در دهان تقویت می شود. همچنین میتوان آن را به راحتی در دندانهای عقبی که به عنوان مولر شناخته میشوند، استفاده کرد. علاوه بر این، از آنجایی که می توان آن را همرنگ دندان ها تولید کرد، برای استفاده از دندان های قدامی نیز مناسب است. اگر ارزیابی از نظر قیمت و عملکرد انجام شود، پرکننده های کامپوزیت به عنوان مواد بسیار رضایت بخش ظاهر می شوند. بهترین مواد پرکننده کامپوزیت پرکننده سرامیکی کامل است.
ونیر کامپوزیت چگونه ساخته می شود؟
قبل از مراحل پر کردن کامپوزیت، برخی از معاینات انجام می شود. اولین مورد، پوسیدگی دندانی است که باید پر شود. در صورت وجود پوسیدگی در دندانی که باید پر شود، ابتدا این پوسیدگی ها تمیز می شوند. به طور کلی، روشهایی که با بیحسی موضعی انجام میشوند، میتوانند در کاربردهای سطحی و بدون نیاز به بیحسی نیز انجام شوند. برای اینکه دندان به طور کامل برای پر کردن آماده شود، به برخی از فرآیندهای تمیز کردن و روتوش نیاز است. پس از اتمام این فرآیندها، پر کردن قرار می گیرد.
همچنین بخوانید: پرکردن دندان در کرج
آیا کامپوزیت به دندان طبیعی آسیب می رساند؟
افرادی که به فکر پر کردن زیبایی دندان در کرج هستند، ممکن است نوع پرکننده کامپوزیت را ترجیح دهند. بلوک اصلی ساختمان پرکننده کامپوزیت که به عنوان پرکننده همرنگ دندان نیز شناخته می شود، دی اکسید سیلیکون است. به دلیل رنگ سفید شیری خود با دندان ها هماهنگی دارد. به لطف کامپوزیت چسبنده به دندان، هیچ گونه نشت باکتریایی رخ نمی دهد. این پرکننده که از بافت دندان حمایت می کند، از شکستگی دندان نیز جلوگیری می کند. پر کردن کامپوزیت که در حین استفاده آسیبی به سطح دندان وارد نمی کند، روی فضای عاج دندان اعمال می شود. ونیر کامپوزیت که عموماً برای پوسیدگی های غیرعمیق دندان های قدامی ترجیح داده می شود، برای کسانی که به دنبال ظاهر زیبایی در دندان های خود هستند ایده آل است. به لطف فناوری در حال توسعه، پرکنندهای که با روشهای نانو روی دندانها اعمال میشود، کمتر آسیب میزند. بزرگترین مزیت پر کردن کامپوزیت این است که زیبایی آن، رنگ دندان است و فرآیند پولیش بلافاصله پس از پر کردن انجام می شود. آنها طبیعی و زیبایی به نظر می رسند، هیچ واکنش آلرژیک ایجاد نمی کنند و با بافت های دهان سازگار هستند. معایب؛ هیچ ضرر جدی ندارد.
آیا پر کردن پرسلن به سطح دندان آسیب می رساند؟
این ماده پرکننده که حاوی پرسلن است به دلیل مقاوم بودن در برابر فشار بالا معروف است. معمولاً در پرکردن دندانهای پشتی از پرکنندههای پرسلن که مقاومت فشاری آن بسیار بهتر از پرکنندههای کامپوزیت است، استفاده میشود. پرکننده پرسلن که محکم به ساختار دندان چسبیده است، دندان را از داخل نگه می دارد و از شکستگی آن جلوگیری می کند. پر کردن پرسلن که کاملاً با ساختار دندان مطابقت دارد، هیچ آسیبی به بافت یا سطح دندان وارد نمی کند. توصیه میشود افرادی که پرکنندههای چینی دارند، نسبت به دو نوع پوشش دیگر، دوره استفاده طولانیتری داشته باشند، حداقل تا دو ساعت بعد از عمل چیزی نخورند یا ننوشند.
کسانی که پرکننده زیبایی دندان دارند نباید در چند روز اول غذاهای سفت بخورند تا پرکردگی کاملاً روی دندان ها قرار بگیرد. در دندان های پر شده حتی اگر سطح آسیب ندیده باشد حساسیت به سرما و گرما از داخل وجود دارد. به همین دلیل مصرف نوشیدنی ها یا غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد برای چند روز توصیه نمی شود.
پرکردگی هایی که به دندان آسیب نمی رسانند، پوسیدگی دندان را می بندند و از دندان حمایت می کنند. اگر میخواهید روی دندانهایتان پرکننده پرسلن، پرکننده کامپوزیت یا پرکننده آمالگام اعمال شود و در مدت زمان کوتاهی از شر پوسیدگی دندان خلاص شوید.
ماندگاری پر کردن کامپوزیت دندان چقدر است؟
ماندگاری پر کردن کامپوزیت یک موضوع کنجکاوی است. پر کردن طلا 15 الی 30 سال دوام می آورد، در حالی که پر کردن نقره 10 تا 15 سال دوام می آورد. با این حال، اگرچه پر کردن کامپوزیت ماندگاری زیادی ندارد، اما به طور متوسط 5 الی 7 سال دوام می آورد. با انقضای آنها باید تعویض شوند.