X

بزاق دهان چیست؟ (فواید و اهمیت بزاق دهان)

09373495759 موبایل
بزاق دهان

بزاق در راستای بدست آوردن سلامت دهان و دندان نقش بسیار مهمی دارد البته می توان گفت به بهبود وضعیت کلی بدن نیز کمک شایانی می کند برای برطرف کردن خشکی دهان و بهبود بزاق دهان لازم است که از الکل و دخانیات دوری کنید، رژیم غذایی سالمی داشته باشید و همچنین نوشیدن آب کافی و پرهیز از نوشیدنی های گازدار را رعایت کنید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بزاق دهان ادامه مطلب را از دست ندهید.

دکتر مریم محمدی
دکتر مریم محمدی

بزاق دهان نوعی سد در برابر باکتری ها و پوسیدگی دندان می باشد و همینطور می توان از براق دهان به عنوان محافظ دندان یاد کرد. به گونه ای که به دلیل داشتن خاصیت لغزنده و شستشویی که دارد موجب می شود باکتری های موجود بروی دندان را برمیدارد و همینطور می توان گفت که این ماده ضد خاصیت باکتری است و سبب حفظ تعادل باکتری ها می شود البته در شرایطی که پوسیدگی دندان رخ بدهد دندان به سوی تولید باکتری بیشتر می رود. بزاق سبب می شود که ترشیجات در مدت زمان بیشتری مینای دندان را حل کنند و همچنین چربی و شیرینی جات را از روی دندان ها تمیز می کند، از دیگر ویژگی های بزاق می شود به این موضوع اشاره کرد که به دلیل اینکه دارای املاح و یون است به مقاوم سازی مینای دندان کمک شایانی می کند. یکی از مهم ترین فوایدی که بزاق دارد این است که خاصیت ترمیمی داشته و در نتیجه به التیام زخم های دهان و دندان کمک می کند. غدد بزاقی اندام هایی هستند که در ناحیه سر و گردن ما قرار دارند و ترشحات گوارشی تولید شده را به نواحی مانند دهان، گلو، حلق، بینی و سینوس که از طریق کانال های خاصی به آن متصل است، تخلیه می کنند. این غدد نقش بسیار مهمی در سلامت دهان و دندان دارد، با سایت دکتر مریم محمدی همراه باشید تا بیشتر در مورد اهمیت بزاق دهان بدانید.

غده بزاقی چیست؟

غدد بزاق در بدن انسان به دو شکل مختلف وجود دارند. بافت هایی به نام غدد بزاقی کوچک. در ساختار مخاطی باقی مانده از دهان تا حنجره یافت می شود و صدها مورد وجود دارد. غدد بزاقی اصلی و همچنین غدد بزاقی جزئی؛ زیر زبان، جلوی گوش و زیر چانه قرار دارد. بزاق از سه غده اصلی که در کام، گونه و کف دهان قرار دارند می آید. بزاق ترشح شده آنها در واقع مایعی پر از مواد معدنی است که به کاهش سطح اسید در دهان شما کمک می کند، فرآیندی که از فرسایش مینای دندان و در نهایت ایجاد حفره ها جلوگیری می کند. بافت لغزنده بزاق به روان شدن غذا در حین جویدن آن در دهان کمک می کند، بنابراین می تواند راحت تر از مری به معده منتقل شود. بزاق همچنین حاوی آنزیم هایی است که به هضم زودتر غذا کمک می کند. بنابراین هنگامی که در حین جویدن در دهان مخلوط می شود، می تواند مواد مغذی جامد بیشتری را که بدن برای ذخیره به عنوان انرژی نیاز دارد، نرم کرده و تجزیه کند.

غدد بزاقی چه می کنند و چه عمکردی دارد؟

اهمیت بزاق دهان

  1. از خشک شدن حفره دهان جلوگیری می کند.
  2. دمای غذا را تنظیم می کند.
  3. بافت غذا را نرم می کند و قورت دادن آن را آسان می کند.
  4. ناحیه دهان را ضد عفونی می کند.
  5. از دهان و بینی در برابر باکتری ها و ویروس ها محافظت می کند.
  6. شروع کننده هضم است.
  7. از سیستم ایمنی محافظت می کند.

اهمیت بزاق دهان چیست؟

از آنجایی که این غدد بزاق را از طریق سوراخ کوچکی در انتهای مجرای (لوله) ترشح می کنند، گاهی اوقات این مسیرها مسدود یا ملتهب می شوند و موجب می شوند بزاق کمتری در دهان گردش کند از همین جهت می توان گفت که کمبود بزاق منجر به عارضه‌ای به نام خشکی دهان می‌شود که می‌تواند باعث افزایش پوسیدگی دندان، بوی بد دهان و حتی مشکلات گوارشی به دلیل عدم هضم و کنترل اسیدی شود که به طور معمول در دهان اتفاق می‌افتد لازم به ذکر است که داروها همچنین می توانند سطح بزاق را کاهش دهند، شما می توانید با شروع درمان در خانه از پوسیدگی پیشگیری کنید، بنابراین از فرسایش مینای دندان و حساسیت دندان که ممکن است در هنگام کاهش سطح بزاق رخ دهد، جلوگیری کنید.
غدد بزاقی نقش مهمی در دستگاه گوارش ما دارند. بزاق؛ همچنین 3 غده اصلی مختلف در کام، گونه و دهان وجود دارد. این غدد بزاقی ترشح شده سطح اسید را در دهان متعادل می کنند. پر از مواد معدنی است. به جلوگیری از پوسیدگی کمک می کند. بزاق ساختاری لغزنده دارد. بنابراین به لغزندگی بیشتر غذا در هنگام جویدن کمک می کند. بنابراین، راحت تر از مری عبور می کند و به هضم غذا کمک می کند.

  • مقابله با میکروب‌ها و جلوگیری از ایجاد بوی بد دهان
  • جلوگیری از پروتئین‌ها و مواد معدنی موثر در حفظ سلامت و استحکام مینای دندان
  • پیشگیری از پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه
  • مرطوب نگه‌داشتن فضای داخلی دهان
  • کمک به فرآیند چشایی و تشخیص طعم و مزه‌ها
  • تسهیل فرآیند جویدن و بلعغذا

غدد بزاقی در دهان در کجا قرار دارند؟

سردی و افزایش براق دهان

غدد بزاقی از 3 گروه مختلف تشکیل شده است. این موارد را می توان به صورت زیر فهرست کرد:

غده پاروتید: در قسمت بالایی گونه قرار دارند. در این ناحیه، بزاق از غده پاروتید، جایی که دندان های آسیاب بالایی قرار دارند، خارج می شود.

غده مندیبولار: در امتداد دندان های پایینی در استخوان فک قرار دارند. غده زیر فکی بزاق را به نواحی زیر زبانی ترشح می کند.

ترکیبات بزاق دهان چیست؟

دهان یک فرد سالم روزانه ۶۰۰ میلی‌لیتر بزاق تولید می‌کند. ترکیبات بزاق دهان شامل ۹۹ درصد آب می باشد و آن یک درصد باقی‌مانده نیز از مواد و ترکیباتی نظیر سدیم، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، ایمونوگلوبین‌ها، پروتئین‌ها، آنزیم‌ها و موسین‌ها تشکیل شده است، یا وجود اینکه فقط یک درصد از بزاق دهان را تشکیل می دهند همر کدام دارای عملکردی متفاوت می باشد که در نهایت به سلامت دهان و دندان کمک می کند.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید