X

علت و درمان کج شدن دندان در بزرگسالی

09373495759 موبایل
علت کج شدن دندان در بزرگسالی

کج شدن دندان ها در کودکی و بزرگسالی در بین تمامی مردم شایع است که حاصل عواملی بوده که قصد داریم در این مقاله به این موضوع بپردازیم از همین روی ادامه مطلب را از دست ندهید.

دکتر مریم محمدی
دکتر مریم محمدی

کج بودن دندان ها در بین مردم بسیار شایع می باشد و در تمامی افراد از کودک تا بزرگسالان دیده می شود. دندان های کج نه تنها یک مشکل زیبایی هستند، بلکه عملکرد جویدن را نیز تحت تاثیر قرارمی دهد و احتمال ایجاد آسیب های دهانی مانند پوسیدگی و التهاب لثه را افزایش می دهد، هنگامی که تغییراتی در تراز دندان ها وجود دارد، آنها به سمت جلو، عقب یا به طرفین متمایل می شوند و ظاهر دهان را زشت می کند. دندان‌های کج به دندان‌هایی گفته می‌شود که به صورت کج، برگشته یا مایل بیرون می‌آیند و در نتیجه باعث ایجاد مشکلات زیبایی و عملکرد دندان ها می باشد. با سایت دکتر مریم محمدی همراه باشید. 

علت کج شدن دندان های جلو در بزرگسالی

علت کج شدن دندان در بزرگسالی

دلایل متعددی برای کج شدن دندان ها وجود دارد که در متن زیر به این موضوع میپردازیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله علت کج شدن دندان را مشاهده کنید.

  • ژنتیک

ژنتیک شایع ترین علت کج شدن دندان ها است. ژن های دندانی اغلب از والدین ما می آیند به این صورت که اگر والدینی دارای دندان های کج باشند کودک آنها نیز دارای دندان های کج می باشند

در برخی موارد، شلوغی دندان ها ممکن است به اندازه دهان مربوط باشد. یک دهان کوچک به دلیل کمبود فضا بیشتر احتمال دارد که دندان های شلوغ داشته باشد.

فک های نامرتب همچنین می توانند باعث شوند که دندان های بالا یا پایین فراتر از سایرین کشیده شوند و باعث اوربایت شوند.

  • مکیدن

مکیدن مداوم انگشتان یا گاز گرفتن لب هایتان در طولانی مدت عواقب منفی دارد. با مکیدن انگشت عنصر سختی را برای مدت طولانی در دهان خود قرار می دهیم که باعث می شود دندان های ما از موقعیت طبیعی خود خارج شوند.

  • عادت های بد

مکیدن شست ممکن است در دوران نوزادی بی ضرر به نظر برسد، اما با گذشت زمان ممکن است باعث شود کودک بعداً دندان های کجی پیدا کند. عادات دیگری که اغلب ناخودآگاه هستند وجود دارد که می تواند به انحراف مداوم فک و شلوغی دندان ها کمک کند.

  • بیماری یا جراحت

هر نوع ضربه به صورت می تواند باعث جابجایی دندان ها شود. هنگامی که دندان ها از بین می روند یا فک به دلیل آسیب یا بیماری جابجا می شود، دندان های باقی مانده به آرامی جابه جا می شوند تا فضای باز را در طول زمان جبران کنند. بنابراین مراقبت از دندان های شیری بسیار مهم است، زیرا اگر به دلیل پوسیدگی، ضربه یا عامل دیگری زودتر از موعد از بین بروند، دندان های دائمی، زمانی که شروع به رویش می کنند، بیشتر در مکان های غیر منتظره ظاهر می شوند.

  • کوچک بودن فک

زمانی که بین اندازه فک ها با دندان ها اختلاف وجود داشته باشد که به دلیل کمبود فضا در قوس، شلوغی ایجاد می کند. این همچنین زمانی رخ می دهد که بین شکل هر دو فک تفاوت وجود داشته باشد، به عنوان مثال، یکی از آنها بیضی است اما دیگری مثلثی است.

علت کج شدن دندان در بزرگسالی

  • مراقبت ضعیف از دندان

اگر شما بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکنید و بعد به دندانپزشک مراجعه کنید، در نتیجه شاهد بروز مشکلات دهان و دندان می شوید اما اگر شما به صورت مرتب با دندانپزشک متخصص مراجعه کنید و تمامی مشکلات خود را به موقع برطرف کنید درمان راحت تر و سریع تری خواهید داشت البته لازم به ذکر است که هزینه ی کمتری را نیز پرداخت می کنید.

  • تغذیه ضعیف

نداشتن تغذیه ی مناسب سبب می شود تا دندان های کودک ضعیف رشد کند و پوسیدگی داشته باشد که در نهایت موجب می شود تا دندان ها کج رشد کنند.

  • بیماری لثه

اگر التهاب و عفونت لثه به موقع درمان نشود موجب بروز علائم خطرناکی شوند که دندان و دهان را تحت تاثیر قرار دهد در نتیجه ی این بیماری ها دندان ممکن است بیافتد و یا شل شود که در انتها منجر به کج درآمدن و نامرتبی دندان ها شود.

درمان کج در آمدن دندان 

درمان ایده آل برای درمان دندان های کج، ارتودنسی است که می تواند در هر سنی شروع شود. با این حال، زمان بهتری برای شروع درمان وجود دارد. اگر در سنین پایین شروع شود، می توان نتیجه بهتری را تضمین کرد. در بزرگسالان نیز با قرار دادن روکش دندان امکان اصلاح ردیف دندان ها وجود دارد. از درمان های دندان کج موارد زیر را می توان فهرست کرد:

  • ارتودنسی:

درمان دندان های کج

این درمان ایده آل و اولین انتخاب برای دندان کج می باشد زیرا نه تنها زیبایی را بهبود می بخشد، بلکه با اصلاح تغییرات در تراز دندان ها، یعنی شلوغی و ناهنجاری، عملکرددندان ها را نیز بازیابی می کند.

  • استفاده از بریس فلزی

درمان کج درآمدن دندان دائمی کودک

این براکت های فلزی از طریق باندینگ روی دندان ها چسبیده می شود که سیم های بسیار نازکی از درون آنها رد می شود، لازم است تا متخصص ارتودنسی تنظیمات لازم را انجام دهد تا فشارهای مورد نیاز به دندان وارد شود تا در موقعیت مناسب خود جابه حا شوند.

  • استفاده از براکت های سرامیکی

درمان دندان ها ی کج در بزرگسالی

ممکن است ظاهر براکت های فلزی مورد پسند بعضی از مردم نباشد و بخواهند از بریس های نامرئی برای مرتب کردن دندان های خود استفاده کنند که این برس ها در انواع مختلفی تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند که شامل سرامیکی، پلاستیکی و یا ترکیب شده از هر دوی این ها می باشد.

  • استفاده از الاینرهای شفاف

درمان کج درآمدن دندان

الاینرهای شفاف با استفاده از برنامه های کامپیوتری و متناسب با وضعیت دندان های بیمار طراحی می شوند. این قالب ها که از جنس پلاستیک هستند، به صورت دائمی بر روی دندان ها قرار نمی گیرند و متحرک هستند. مدت زمان و نحوه استفاده از آن ها توسط ارتودنتیست مشخص می شود.

  • روکش دندان:

این درمان تنها زمانی نشان داده می‌شود که وضعیت نامناسب و شلوغی خفیف باشد و هیچ اختلال همزمان دیگری مانند اختلال مفصل گیجگاهی فکی وجود نداشته باشد، زیرا راه‌حل درستی برای این وضعیت ارائه نمی‌کند. از این روی اگرچه روکش‌های دندانی سریع‌ترین راه‌حل هستند، اما استفاده از آن‌ها فقط در بیماران بدون عارضه قابل اجرا است. در صورت استفاده، هدف برابر کردن اندازه قطعات دندانی، تغییر شکل و موقعیت آنها و زیباتر کردن لبخند می باشد.

اینها لایه های نازکی از کامپوزیت هستند که به سطح دندان می چسبند و یا می توانند از چینی ساخته شوند.

مطالب مرتبط:


سوالات متداول

دلیل

مکیدن شست یا پستونک، یا فشار زبان به دندان ها و مشکلات دهانی در نوزادان، همه از دلایل فک و دندان های نامرتب در سنین بزرگسالی است.

باید دندان های کج را صاف کنیم؟

لازم به ذکر است که بدانید بی نظمی و کجی دندان ها بر روی سلامت دهان و دندان تاثیر منفی دارد. در صورتی که دندان ها در زاویه نامناسب نسبت به هم قرار داشته باشند، امکان مسواک زدن و نخ دندان کشیدن صحیح وجود نخواهد داشت در نتیجه ممکن است فرد دچار بیماری های لثه و پوسیدگی دندان شود.

روش های درمانی دندان های کج چیست؟

 از جمله روش های دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی برای رفع کجی دندان ها می شود به موادر زیر اشاره کرد:

  1. ارتودنسی دندان
  2. ونیر دندان
  3. روکش دندان
  4. باندینگ دندان

امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید